TELE 1'de görev yapan ödüllü gazeteci Hasan Akbaş, kurum ile ayrılığını 'iş arama' mesajıyla duyurdu. Peki Hasan Akbaş kimdir? Hangi ödülleri almıştır? Detaylar şöyle...

HASAN AKBAŞ: "TELE 1 İLE YOLLAR AYRILDI, İŞ ARIYORUM"

Gazeteci Hasan Akbaş, kişisel X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada "14 yıllık gazetecilik serüvenim level atlarken TELE1 TV ile yollarımız ayrıldı. Hem gazete, hem web-dijital habercilik hem TV gibi bir çok alanda ve birimde çalışmış, birikime sahip bir gazeteci olarak iş arayışında olduğumu da bildirmek durumundayım" dedi. Akbaş, iş teklifleri için kendisine direkt mesaj (DM) ulaşılabileceğini de belirtti. 

TELE 1'DEN BİR AYRILIK DAHA

Ülkü Çoban, TELE 1'e veda etti Ülkü Çoban, TELE 1'e veda etti

HASAN AKBAŞ KİMDİR?

Gazeteciliğe profesyonel olarak 2010 yılında Evrensel Gazetesi'nde başladı. Ankara'da yargı, insan hakları odaklı habercilik alanında sürdürdüğü mesleğine 2015 yılında Diyarbakır'da devam etti. Editör olarak devam ettiği Evrensel Gazetesi'nden 2017 Ekim ayında kendi isteğiyle ayrıldı. Bir süre serbest gazetecilik yaptı. Son olarak 2019 yılında Altan Sancar ve İrfan Uçar ile bir araya gelerek yeni1mecra'yı kurdu. Burada web gazeteciliğini 1 yıl sürdürdükten sonra TV alanında çalışmaya başladı. 2020 yılında Halk TV'de hem TV haber merkezi hem web birimlerinde görev aldı, yöneticilik yaptı. 2023 yılında ayrıldı. Sırası ile Artı TV ve TELE1 Televizyonu'nda yayın editörlüğü ve web birimlerinde çalıştı. Gazetecilik yaptığı süreç içerisinde oda, sendika derneklerden çeşitli ödüller aldı, ancak gazetecilikte simge ödüller arasında Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü ve Musa Anter Jüri Özel Ödülü yer almaktadır.

Editör: Emre Kulcanay