Bakanlık tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ödenen aile destek paketi ödemeleri için çağrı yapıldı. Aile yardımı almak isteyenler için son düzlüğe girildi. Emekli ve asgari ücretlinin de yararlanabileceği aile destek paketi kapsamında 15 bin TL’ye varan yardım parası veriliyor. Ödemeler ise IBAN ve PTT üzerinden yatıyor. 2025 başında sona erecek olan aile destek ödemesinden yararlanmak isteyenler için şartlar belli oldu. İşte aile yardımı başvuru şartları ve detaylar…

Para G

DUYURU YAPILDI: SON ÇAĞRI 

Aile destek paketi, devlet tarafından koronavirüs döneminde hayata geçirilmiş ve bir çok vatandaş için bir gelir olmuştu. Geçtiğimiz yıl 1 yıl süreyle uzatılan aile yardımı ödemeleri bu yıl da Temmuz ayında yıl sonuna kadar uzatıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre artık aile destek ödemelerinde uzatma olmayacak ve bu destek paketi 2025 başında kesinlikle bitecek. O nedenle de son çağrı yapıldı. Hala aile yardımı almak isteyenler başvuru yapabilir.

Para 3

AİLE DESTEK ÖDEMESİ ŞARTLARI NELER?

Aile yardımı almak isteyenler için tek bir şart bulunuyor. Hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması halinde bu yardım parasından yararlanmak mümkün. Aile destek ödemesi sadece yardıma muhtaç vatandaşlara değil gelir kriterine uyan asgari ücretli ve emekliye de veriliyor. Şartları taşıyanlar aile destek ödemesi için başvuru yapabiliyor.

Para N

AİLE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile yardımı ödemeleri için başvuru işlemleri hem e-Devlet’ten hem de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılabiliyor. Başvuru için TC kimlik kartı ya da TC kimlik numarası yeterli oluyor. Yardım başvurusu yapanlar ödemelerini Ziraat Bankası IBAN numarasından ya da PTT’den alabiliyor.Aile yardımı miktarı ise hane içinde yaşayan kişi sayısına ve kişi başına düşen gelire göre değişiyor. Yıllık aile yardımı miktarı en az 7200 TL ve en fazla ise 15 bin TL olarak ödeniyor.

Editör: Yağmur Güzel