Sağlıklı bir yaşama kavuşmak için beslenmenin ne kadar önemli olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Uzmanlar tansiyon sorunu yaşayanla için doğal yolla ulaşabilecekleri çözümü açıkladı. Düzenli tüketimde tansiyon hapı kadar etkili olan bu besinleri dolabınızdan eksik etmeyin. İşte tansiyon ilacını işlevsiz kılacak o besinler…

Tansiyon2

TANSİYON SORUNUNU DÜZELTECEK BESİNLER

1. YABAN MERSİNİ VE ÇİLEK

Bu meyveler, antioksidan bakımından zengin olan içeriğiyle kan basıncını düzenleyerek damar sağlığını korur. Yüksek tansiyonu düşürmede etkili flavonoid düzenli tüketimde tansiyon değerlerinde gözle görülür bir iyileşme sağlayabilir.

2. MUZ

İçeriğindeki yüksek potasyum sayesinde muz, tansiyonu düşürmede önemli bir etkiye sahiptir. Muz, sodyum dengesini düzenleyen potasyum içeriğiyle hipertansiyon hastalarına fayda sağlayabilir.

3. PANCAR

Pancar, içerdiği nitratlar sayesinde vücutta nitrik oksit üretimini artırır, damarları genişleterek kan basıncını düşürür. Böylece pancar suyu veya pancar tüketmek hastaların tansiyonlarını kontrol altına almaları için büyük bir destek sunar.

Pancar

4. BİTTER ÇİKOLATA

Yüksek oranda kakao oranına sahip olan bitter çikolatalar, tansiyonu düzenlemeye yardımcı flavonoidler içerir. Tansiyonu düzenlemek için yardımcı olabilecek bitter çikolatanın fazla tüketimi sağlığa zararlı olabilir.

5. SARIMSAK

Sarımsaktaki aktif bileşiklerden özellikle allisin, tansiyonu kontrol altında tutmaya yardımcı olur. Kan damarlarını genişleterek tansiyonu düşüren sarımsağın çiğ ya da pişmiş şekilde tüketilmesi önerilir.

6. NAR

Nar, antioksidan içeriğiyle kan akışını düzenleyerek damarları korur. Düzenli tüketimde nar suyu kan basıncını düşürerek kalp-damar sağlığını destekler.

Kaynak: haber merkezi