Tarım ve Orman Bakanlığı, "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde bulunan taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncelledi. Buna göre, "kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürün" sayısı 109'a, taklit - tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürün sayısı 703'e yükseldi.

67123C95D2212910A9E9A4D6

SAĞLIĞI TEHLİKEYE DÜŞÜREBİLECEK GIDALAR HANGİLERİ?

Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar listesine Aydın, Manisa, Mersin, Gaziantep, Adana, İstanbul’da bulunan baharat, şarküteri, zeytinyağı firmaları olduğunu iddia ederek piyasada bulunan markalar yer aldı. Buna göre, bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde bitkisel yağ, söz konusu ürünlerde kanatlı eti, sakatat ve domuz eti karıştırılması gibi birçok uygunsuz ve sağlığı tehlikeye atan firmalar ifşa edildi.

Ekran Görüntüsü 2024 10 26 150505

TAKLİT-TAĞŞİŞ ÜRÜNLER NELER?

Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar listesine, Gaziantep, Aydın, Samsun, Rize’de bulunan zeytinyağı, çiğ süt, süzme bal satan piyasada bulunan firmalar yer aldı. Listeye eklenen ürünlerde gıda kullanımına izin verilmeyen boya tespiti, çiğ sütte yağ oranının düşük olması, soya ve nişasta bulunması gibi çeşitli uygunsuzluklar olduğu belirlendi.

Ekran Görüntüsü 2024 10 26 150526

Editör: Rahime Özbey