Suudi Arabistan, Türkiye dahil 6 ülkeye vize kolaylığı getiriyor...

Suudi Arabistan Turizm Bakanlığı, Türkiye de dahil olmak üzere altı ülkeye vize işlemlerini basitleştirecek yeni adımları duyurdu.

Bakanlık, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Suudi Arabistan'ın ziyaret vizesi uygulamasını altı ülkeye daha genişlettiğini belirtti. Bu ülkeler arasında Türkiye, Panama, Saint Kitts ve Nevis, Seyşeller, Mauritius ve Tayland bulunuyor.

Bu ülkelerden gelen ziyaretçilere elektronik vize ya da Suudi Arabistan'a varışta vize alma imkanı sunulacağını açıklayan Bakanlık, bu vizelerin çalışma amacıyla kullanılamayacağını vurguladı. Ancak bu vizelerle hem umre ziyareti hem de turistik geziler yapılabilecek.

Suudi Arabistan, 2016 yılında 2030 vizyonu doğrultusunda turizm sektörünü canlandırmak adına tarihi ve kültürel alanları ziyarete açmıştı. Ülke, 2030 yılına kadar yıllık ziyaretçi sayısını 100 milyona çıkarmayı ve turizm sektöründe bir milyon kişiye iş imkanı sağlamayı planlıyor.

BAKAN URALOĞLU'NDAN SUUDİ ARABİSTAN'A TEŞEKKÜR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Suudi Arabistan'ın Türk vatandaşları için getirdiği vize kolaylığına teşekkürlerini iletti. "Bu, umre, hac ve diğer seyahatler için büyük bir avantaj olacak." dedi.

Uraloğlu, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile bir araya geldi. Görüşmede, Uraloğlu, iki ülke arasındaki bağların daha da güçlenmesi gerektiğini belirtti.

Tevfik er-Rabia, Türkiye'nin yeni vize uygulamasına dahil olduğunu belirterek, "Elektronik vize sayesinde Türk vatandaşları, 5 dakika içerisinde ya da Suudi Arabistan'a varışta vize alabilecekler." dedi.

Er-Rabia, Suudi Havayolları'nın koltuk kapasitesini artıracağını ve Ankara-Medine-Cidde seferlerinin sıklığının artırılacağını da paylaştı. Ayrıca, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'u deneyimlediğini belirten er-Rabia, bu otomobili Suudi Arabistan'da görmeyi dört gözle beklediklerini ifade etti.

Görüşme, basına kapalı olarak sürdü.

Kaynak: AA