İddiaya göre Cansu Canan Özgen ve eşi Erden Eryüz’ün 3 yaşındaki oğulları, 21 Temmuz 2023 tarihinde Eyüp’te bir parkta bakıcısı U.M tarafından darp edildi. Komşularının şahit olduğu olayda, bakıcının 3 yaşındaki oğullarına vurduğunu öğrenen çift, karakola giderek şikayette bulundu.

Cansu Canann

Yaptıkları şikayette bakıcının 6 aydır onlarla çalıştığını belirten çift, U.M.'nin oğullarını parka götürdükten sonra eve geldiğini, komşularının kendilerini araması üzerine bakıcılarının çocuklarını darp ettiğini öğrendiklerini söyledi. 

Cansu Canan Özgen

"VURMADIM AĞZINI AÇMAYA ÇALIŞTIM"

Bakıcı U.M'nin, ülkeye kaçak yollarla girdiği ve oturma izninin olmadığı tespit edildi. U.M. ifadesinde, 6 aydır çocuğun bakıcısı olduğunu, kendisine bu zamana kadar hiç vurmadığını, evladı gibi sevdiğini söyledi.  Çocuğun parkta köpek pisliğini eline aldığını, yutabileceği kaygısıyla eline vurduğunu, ağzına pisliği alma ihtimaline karşın yanaklarından tutarak ağzını açmaya çalıştığını iddia etti.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca tamamlanan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği ve dava açmak için yeterli delilin oluştuğu yer aldı. Şüpheli bakıcı hakkında "Basit Yaralama" suçundan 1 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Bakıcı U.M önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Editör: Yaren Eryılmaz