20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü mülakat tarihleri merak ediliyor. Mülakata giren binlerce öğretmen adayı "Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunun cevabını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika açıklama geldi. Peki sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar..

öğretmen 6-1

MEB SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Sözleşmeli öğretmen alımı mülakat sonuçları henüz açıklanmadı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin mülakat sonuçları son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözlü sınav sonuçları tüm adayların sözlü sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak olup adaylar sonuçlarını kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecek. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak. 

ogretmen 6

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI AÇIKLAMASI

Öğretmen atamalarıyla ilgili son duruma değinen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin şu açıklamalarda bulundu:

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin 15052024

Bir yönetmelik değişikliği yaptık. Yönetmelikte yüzde 100 mülakat notuyla yapılan atamayı yüzde 50’ye indirdik. Düzenleme ile ilgili olarak bazı siyasetçiler ve sendikalar yargıya taşıdılar. Eğer bu davalar olmasaydı geçtiğimiz hafta itibarıyla geçtiğimiz hafta itibarıyla mülakatlarımızı açıklayıp atama takvimini ilan etmiş olacaktık. Mahkeme kararı çıkarsa o zaman ne yapacağız? Ben 9 Eylül tarihine yetiştirmek için süreci yürüttüm. Yüzde 100 olan mülakatı yüzde 50'yi düşürdük. İptal edilirse yine yüzde yüz olacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MÜLAKAT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Nurseli Fırat