EKRAN HABER, medya kulislerini hallaç pamuğu gibi atmaya devam ediyor. 27 Haziran 2007'den bu yana Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Metin Yılmaz, EKRANHABER’e haftalar önce verdiği 'Netleşince sizinle konuşacağım' sözünü tutmuş ve  "Sözcü Gazetesi'nden ayrılıyorum. Ay sonundan itibaren ben yokum!" demişti. Sözcü'den ayrılığını bu sözlerle açıklayan Metin Yılmaz, 'Gazete künyesinde değişiklik zamanı' üzerine de "1 Ekim itibariyle Sözcü Gazetesi'nin künyesinde ismimi göremeyeceksiniz" şeklinde konuşmuştu.

Metin Yılmaz'dan EKRAN HABER'e özel SÖZCÜ açıklaması: O tarihten itibaren!.. Metin Yılmaz'dan EKRAN HABER'e özel SÖZCÜ açıklaması: O tarihten itibaren!..

GYY’SİZ KÜNYE

Sözcü Gazetesi'nden istifa ederek ayrılan Metin Yılmaz'ın yerine Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği belli olmamış ve gazetenin künyesinde o görev ve isim yeri boş bırakılmıştı.

YENİ GYY İŞ BAŞI YAPTI

Mehmet Yılmaz’ın Sözcü Gazetesine veda etmesinin ardından Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna yazı işleri müdürü Kenan Kurtkaya atanmıştı. Kurtkaya’nın yardımcılığına ise geçtiğimiz günlerde deneyimli isim Doğan Satmış getirilmişti.

8 KİŞİ DAHA İSTİFA ETTİ

Medya kulislerinin doğru ve güvenilir adresi yine bir EKRANHABER Sözcü Gazetesi’nde yaşanan yaprak dökümünü yazıyor. Mehmet Yılmaz’ın istifasının ardından gazetede kan kaybı devam ediyor. Gazetede görev alan 8 kişinin dün istifa ettiği öğrenildi. İstifa eden 8 kişinin daha önce gazeteden ayrılan Mehmet Yılmaz’ın adını sır gibi sakladığı Topkapı’da kurulacağı iddia edilen yeni medya (gazete ve televizyon) transfer olacağı gelen bilgiler arasında. EKRANHABER, medyadaki tüm gelişmeleri anında aktarmaya devam edecek.

Sözcü'de kader haftası! Metin Yılmaz, yeni gazete ve TV'ye gidecek mi? Sözcü'de kader haftası! Metin Yılmaz, yeni gazete ve TV'ye gidecek mi?

METİN YILMAZ KİMDİR?

Sözcü gazetesinin (1 Ekim 2024'e kadar) Genel Yayın Yönetmeni koltuğundan istifa eden Metin Yılmaz, 1956 yılında İstanbul'da doğdu. Gazetecilik kariyerine 1973 yılında başladı ve çeşitli gazete ve dergilerde çalıştı. Metin Yılmaz, gazetecilik kariyerinin yanı sıra kitaplar da yazdı.

Editör: Rabia Çetin