Fergio House’ adıyla sosyal medyadan parti ve diğer etkinliklerini duyuran 19 kişilik gruba polis, geçen aralık ayında operasyon düzenlemişti. Gözaltına alınan grup içinde ‘Fergio Bey’ olarak adlandırılan Ferhat Günay ve ikiz kardeşi Serhat Günay çıkarıldıkları adliyede tutuklanmışlardı. Günay kardeşler, grubun yetkili konumdaki yöneticileri olarak bütün organizasyonlardan sorumlu tutuluyordu.

Fergio1

Grup üyeleri hakkında yaklaşık 6 aydır devam eden savcılık soruşturması tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı 13 sayfalık iddianamede, grubu kuran "Fergio Bey" takma adlı Ferhat Günay ve ikiz kardeşi Serhat Günay’ın da aralarında olduğu 19 şüphelinin "Müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etmek" suçundan 3’er yıla kadar hapsi istendi. Şüpheliler, İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Fergio2

FANTEZİ KIYAFETLER VE EŞYALAR KULLANILDI

İddianamede, grubun herkese açık hesabında yapılan cinsel içerikli paylaşımları için “Toplumun ortak edep ve ahlak temizliğine yönelik açık bir saldırı niteliğinde olan ve özellikle yapılan paylaşımların çocukların davranışları üzerinde zararlı etki bırakabilecek şekilde toplumun ar ve haya duyguları incitecek şekilde yapılan paylaşımlarda bulunulduğu tespit edilmiştir” ifadesi kullanıldı. Ayrıca ‘insanlara hayvan tasmaları takılarak hayvani içgüdülerin sergilenmesi yönünde dürtülere hitap etmek amacıyla’ fantezi ürünü kıyafet ve eşyalar kullanıldığı da iddianamede yer aldı.

Editör: Haber Merkezi