Youtube'da günde binlerce çocuk tarafından izlenen Dila Kent isimli kadın, kanalın oyun videolarında oluşturduğu karakterlere fenomen olmak ve daha çok takipçi kazanmak için uygunsuz hareketler yaptırması büyük tepki çekti. Videoda yer alan "Kapıya gelen takipçiyi canlı yayında öpmek", "Eve gelen kuryeyle cilveleşirsen bir sürü takipçi kazanırsın" gibi skandal sözler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bu durumu bir sosyal medya kullanıcısı ve YouTuber gündeme taşıdı.

ÇOCUK KANALINDA CİNSEL ÇAĞRIŞIMLAR

Sosyal medya platformu YouTube'da çocuklara yönelik içeriklerin kalitesi sık sık gündem olurken, son olarak milyonlarca çocuğun abone olduğu bir kanal, içeriklerindeki uygunsuz detaylarla tepki topladı. Dila Kent adlı oyun kanalında yer alan videolar, 'Sertaç Abi' adlı bir sosyal medya kullanıcısı ve YouTuber tarafından paylaşılarak eleştiri yağmuruna tutuldu ve gündeme bomba gibi düştü.

'Sertaç Abi' söz konusu YouTuber'ın çok sayıda izlenme aldığını vurgulayıp çektiği videoların

içeriklerine dikkat çekti ve "YouTube’da ağırlıklı olarak kız çocuklarımıza yönelik oyun ve eğlence videoları çeken Dila Kent isimli bir kanaldan video göstereceğim sizlere. Kanalın 6,06 MİLYON abonesi olup son bir ayda 377 MİLYON izlenme almış. Bu zamana kadar YouTube’da çocuklarımız tarafından 7.7 MİLYAR kez izlenmiş. YouTube’da iki kanalı olup toplamda 1500 videosu vardır. Genelde aşk, ilişki, korku vb videolar çekiyor." sözlerini kullandı

D İ L A K E N T

Kanaldaki bir videoyu örnek gösteren Sertaç Abi, +18 olduğunu düşündüğünü belirttiği videonun başlığının ise "Doğru seçimi yap, fenomen ol" olmasının altını çizdi.  Videolardan bir tanesinde oyun karakterinin eve gelen kuryeyle daha çok takipçi gelsin diye cilveleştiği görüldü. O görüntülere Sertaç Abi "Sizlere video içerisinden bazı sahneleri göstereyim. Burada eve gelen kuryeyle cilveleşeceğim ki daha çok takipçi gelsin diyerek kapıyı açıyor ve twerk isimli +18 cinsellik dansı yapıyor. Resmen sapıklık öğretiyor!" yorumunu yaptı.

D İ L A K E N T2Küçük yaştaki çocuklara uygunsuz davranışları örnek gösteren ve bu şekilde fenomen olabileceklerini öğreten Kent'in, diğer içeriklerinde de bu tür davranışlara yer verdiği görülüyor.

Odasında kamera karşısında ilginç hareketler sergileterek takipçi kazandırdığı karakterine, fenomen olması için cinsel çağrışımlar yaptırmaya da çekinmiyor.

D İ L A K E N T3

"FENOMEN OLMAK İÇİN TANIMADIĞIN BİRİYLE ÖPÜŞ"

Karakterinin fenomen olmak için her şeyi yapabileceğini milyonlarca çocuğa izleten youtuber, tanımadığı biriyle öpüştürdüğü karakterinin, bu davranışıyla takipçi kazandığının da altını çiziyor.

D İ L A K E N T5

ÇOCUKLAR ÖRNEK ALIYOR

Binlerce çocuğun izlediği içeriklerinde skandal sözlere imza atan ve küçük çocuklara kötü örnek olan Kent hakkında, "Serdaç Abi" adlı kullanıcının paylaşımı sonrası yüzlerce vatandaş tarafından CİMER'e şikayette bulunuldu.

D İ L A K E N T6

Editör: Yaren Eryılmaz