Dini ve bazı resmi günlerde milyonlarca emekliye, emekli ikramiyesi veriliyor. Geçtiğimiz sene 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda emeklilere verilen ikramiyenin bu yıl da verilip verilmeyeceği merak edilirken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş konu hakkında açıklamada bulundu. Diğer yandan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz de 29 Ekim emekli ikramiyesinin bir maaş kadar verilmesi gerektiğine dair açıklama yaptı.

Emekli 2 Nyrv-1

EMEKLİLERE 29 EKİM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, 2024 emekli ikramiyesi hakkında açıklamada bulundu. Karakaş, emeklilere her yıl 29 Ekim İkramiyesi verilebilmesi için kanun çıkarılması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Evet geçen sene toplamda 15 milyon 120 bin emekli ve hak sahiplerinin tamamına ayrım yapılmadan ikramiye verilmiştir. Emekli olunan statü ve tahsis numarasına göre aralık ayı ortasına kadar tüm ödeme işlemleri de neticelendirilmiştir. Ancak bu ödemeler Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinden farklı olarak tek seferlik verilmiştir. Bu sene 29 Ekim İkramiyesi verilebilmesi için kanun çıkarılması elzem. Şimdiye kadar bu yönde ne bir kanun teklifi hazırlandı ne de hazırlanması için Cumhurbaşkanı tarafından talimat verildi. Diğer yandan ekonomi yönetimi hâlen uygulanmakta olan enflasyonla mücadele programının sekteye uğramaması için bu ödemeye sıcak bakmamaktadır."

Aa 20240626 34972523 34972520 To (1)-4

TOKGÖZ: ‘HER YIL BİR MAAŞ TUTARINDA İKRAMİYE TALEP EDİYORUZ’

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz de, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla geçen yıl 29 Ekim’de emeklilere verilen ikramiyenin her yıl maaş kadar verilmesi gerektiğini vurguladı.

Yapılan ödemenin birçok emeklinin ihtiyacını karşılamadığına ifade eden Tokgöz "Geçen yıl Cumhuriyet Bayramı'nda yapılan 5 bin liralık ödeme sayesinde birçok emekli kışa elinde ilave bir miktar parayla girdi. "Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle emeklilerimize verilen ikramiyenin adının 'Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi' olarak konulup, her yıl bir maaş tutarında verilmesini talep ediyoruz. Bu uygulama milyonlarca emeklimizi ziyadesiyle memnun edip, onların Cumhuriyet Bayramı'nı daha bir coşkuyla kutlanmasına katkı sağlayacaktır" diye açıkladı. 

Editör: Rahime Özbey