Tokat'ta dün gece geç saatlerde duyulan şiddetli patlama sesi Tokat kent sakinlerini uykusuz bıraktı. Patlama sesinin bir F-16 uçağının alçak uçuş yapmasından kaynaklandığı iddia edildi. Patlama sesi bir ofisin güvenlik kamerasına ve çok sayıda cep telefonu kamerasına yansıdı.

POLİS VE JANDARMA ARAŞTIRDI

Gece geç saatlerde Tokat'ta yankılanan patlama sesi bölge halkının dikkatini çekti ve birçok kişinin uykusuz kalmasına neden oldu. Polis ekipleri ve jandarma ekiplerinin yaptığı incelemelerin ardından Tokat genelinde olumsuz bir durum olmadığı bildirildi. Patlamanın nedeni henüz açıklanmazken, patlamanın alçak irtifadan kalkan bir F-16 uçağının sonik patlaması sonucu meydana geldiği iddia ediliyor.

HÜSEYİN DESTİ: ÇOK KORKTUM

Sesi duyan Hüseyin Desti, "Duyduğumda çok korktum" dedi ve ekledi: "Gece 2-3 civarıydı ve ben uyuyordum. Tam saatini kontrol edemedim ama bir patlama sesi duydum. Telefonuma baktım, başka insanlar da duymuştu. Bir süre sonra bunun bir uçaktan kaynaklandığını söylediler."

KADİR YAZAN: BİR UÇAKTAN KAYNAKLANDIĞINI ÖĞRENDİM

Gürültü nedeniyle uyanan Kadir Yazan, "Gece yüksek bir patlama sesiyle uyandım. Dışarı baktım, sosyal medyaya baktım, başka insanlar da duymuş. Bunun bir uçaktan kaynaklanan sonik patlama olduğunu öğrendim" dedi.