İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Uyuşturucu Madde İmalatçılarına" ve "Bunların Satışını Yapanlar" ile "Sokak Satıcılarına" yönelik "NARKOGÜÇ-44" operasyonları kapsamında gerçekleştirilen başarılı operasyonları duyurdu.

20 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Operasyonların İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve İstihbarat Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiği ifade edildi. İstanbul, Hakkari, Antalya, Ankara, Malatya, Batman, Elazığ, Siirt, Van, Diyarbakır, Aydın, Ordu, Kahramanmaraş, Samsun, Adana, Edirne, Tekirdağ, Isparta, Kırıkkale ve Kocaeli illerinde yapılan operasyonlarda uyuşturucu miktarları ve yakalanan şüpheli sayılarına ilişkin detaylar paylaşıldı.

TOPLAMDA 741 KİLO UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonunda 216 kilogram metamfetamin ve 38 kilogram 500 gram skunk ele geçirilirken, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın operasyonunda 32 kilogram eroin ve 1000 litre asitanhidrit ele geçirildi. Hakkari, Antalya, Ankara, Malatya, Batman, Elazığ, Siirt, Van, Diyarbakır, Aydın, Ordu, Kahramanmaraş, Samsun, Adana, Edirne, Tekirdağ, Isparta, Kırıkkale ve Kocaeli illerinde de çeşitli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi ve çok sayıda zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

YERLİKAYA’DAN KARARLILIK MESAJI

Bakan Yerlikaya, paylaşımının sonunda operasyonları gerçekleştiren polis ve jandarma birimlerini tebrik ederek, operasyonların artarak devam edeceğini ve zehir tacirlerine karşı mücadelenin sürdürüleceğini belirtti.