İstanbul Kağıthane'de, bir triatlon sporcusu olan Mehmet Ayan, sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak yaralandı. Olay, yerel saat ile 06:30 sıralarında Cendere Yaşam Vadisi'nde gerçekleşti.

YÜRÜYÜŞ SIRASINDA SALDIRIYA UĞRADI

Mehmet Ayan, yürüyüş yaptığı sırada, aniden karşısına çıkan bir grup köpeğin saldırısına maruz kaldı. Yavaşlamasına rağmen, köpeklerden biri hızla üzerine koşarak bacağını ısırdı. Ayan, olaydan sonra Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek kuduz aşısı oldu.

Sporcuyu Kopek Isirdi Kadin Tepki Gosterdi 06052024 Iha (3)

KÖPEKSEVER KADIN, YARALI SPORCUYA TEPKİ GÖSTERDİ

Köpeklerin saldırısı sonrası yaralanan Ayan, olay anını videoya kaydetti. Bu sırada, köpekleri beslediği iddia edilen bir kadın, Ayan'a tepki gösterdi. Kadın, "Ben her gün buraya mama getiriyorum. Bunlar can, toplatılsa ne olacak? Bunların başına ne gelecek?" diyerek Ayan'ın video çekmesine sert tepki gösterdi.

Sporcuyu Kopek Isirdi Kadin Tepki Gosterdi 06052024 Iha (2)

YURT DIŞI YARIŞI ÖNCESİ ZOR DURUM

Yaklaşık iki hafta sonra yurt dışında yarışacak olan Ayan, "Başıma daha büyük bir şey de gelebilirdi. Bir taneyle kalmayıp hepsi üstüme saldırabilirdi. Bizden daha mı kıymetliler?" diyerek yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

Sporcuyu Kopek Isirdi Kadin Tepki Gosterdi 06052024 Iha (1)

YEREL HALKIN VE DİĞER YÜRÜYÜŞÇÜLERİN TEPKİLERİ

Ertuğrul Ünver adlı başka bir yürüyüşçü de benzer endişelerini ifade etti: "Burada başıboş köpekler var. Çok çok zararlı değiller ama benim başıma da bir saldırı geldi köpekler beni ısırmaya teşebbüs etti. Özellikle Kağıthane'ye doğru yürüdüğümüz yolda köpekler var. Bu sıkıntı hep var."

YETKİLİLERDEN ACİL ÇÖZÜM BEKLENTİSİ

Bölge halkı ve park kullanıcıları, yetkililerden bu soruna ivedilikle müdahale edilmesini ve etkili önlemler alınmasını talep ediyor. Özellikle çocuklar için büyük bir tehlike oluşturan sokak köpeklerinin kontrol altına alınması gerektiği vurgulanıyor.

Editör: Mevlüt Peker