Slovakya Haber Ajansının (TARS) haberine göre, Trencin bölgesinde yer alan Handlova'daki Kültür Evi'nde meydana gelen silahlı saldırıda, Slovakya'da 3 dönem başbakanlık koltuğuna oturan Fico'nun yaralandığı ve yakındaki bir hastaneye sevk edildi. 

Slov13

HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Vücuduna çok sayıda mermi isabet eden Başbakan Fico'nun hayati tehlikesi bulunduğu ve saldırıya uğradığı Handlova'dan başkent Bratislava'ya yaklaşık 215 kilometre uzaklıktaki Banska Bystrica eyaletine helikopterle aktarıldığı bildirildi.

Slovak Basbakan Yarali2

SİLAHLI SALDIRGANIN YAZAR OLDUĞU İDDİASI

Öte yandan Slovak basını da silahlı saldırganla ilgili detayları paylaştı.  Başbakan Fico'ya suikast girişiminde bulunan kişinin, 71 yaşındaki sol görüşlü Juraj C. olduğu iddiasında bulunuldu. Amatör yazar olan bu kişinin ülkenin batısında yer alan Levice kentinde yaşadığı ifade edildi. 

Saldırganın sol görüşlü kişilerin bir araya geldiği DUHA Edebiyat Kulübüne sıklıkla gittiği de ifade edildi. 

Yazar Foto

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya geçmiş olsun mesajı iletti.

Erdoğan mesajında, “Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya yönelik gerçekleştirilen menfur suikast girişimini şiddetle kınıyor, saldırıda yaralanan Sayın Fico'ya acil şifalar diliyorum.  Slovakya halkına ve hükûmetine, ülkem ve milletim adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.