Şırnak İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde görev yapacak korucu adayları, başvuru süreci için Şırnak Valiliği'nin “Güvenlik Korucusu Alım İlanı”na çıkmasını bekliyor. Bu yıl için istihdam edilecek korucu sayısı henüz belli olmazken, alınacak güvenlik korucu sayısının da çıkılacak ilanla netleşmesi bekleniyor.

GEÇEN YIL 600 GÜVENLİK KORUCUSU ALINMIŞTI

Şırnak’ta son olarak geçtiğimiz yıl 29 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında alım duyurusu yapılmış ve 100’ü gönüllü olmak üzere toplam 600 güvenlik korucusunun alınacağı duyurulmuştu. Öte yandan bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi, Güvenlik Korucu müracaat ve alım işlemleri Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülecek. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve askerlik hizmetini tamamlamış olmak gerekiyor. Yaş sınırı ise gönüllü güvenlik korucuları için 37, güvenlik korucuları için ise 30. olarak belrilendi.

Başvuru yapacakların okur-yazar olması, kamu haklarından mahkum bulunmaması, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216'ıncı maddesinin 1'inci fıkrasında yazılı; halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesmini, diğer kesmi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkum olmaması gerekiyor.

Öte yandan, taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile Devletin şahsiyetine karşı işlenmiş suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, uyuşturucu almak ve satmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırmak, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak da başvuru şartları arasında.

Diğer şartlar ise şöyle:  “3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda sayılan terör suçlarına katılmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak. Kan davasına karışmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak. Hali hazırda görevlendirileceği köyde ikamet etmek. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek seviyede hastalığı, sakatlığı veya akıl hastalığı bulunmamak. Siyasi parti üyesi olmamak. Köy muhtarlığı ve ihtiyar heyeti üyeliği hariç Mahalli İdarelerin seçimle göreve gelen organlarından görevli olmamak.”

Kaynak: ekranhaber.com