Suriye sınırında insan kaçakçılığı yaptığı iddialarının ardından Milli Savunma Bakanlığı tarafından emekliliğe sevk edilen ve Ankara'da gözaltına alınarak Şanlıurfa'ya götürülen Tuğgeneral Bilal Çokay, Akçakale ilçesinde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Gnrl3

"MAKAM ARACIYLA İNSAN KAÇAKÇILIĞI"

Suriye sınırında "makam aracıyla insan kaçakçılığı" yaptığı iddialarından emekliliğe sevk edilen Tuğgeneral Bilal Çokay, önceki gün Şanlıurfa Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ankara’da gözaltına alındı.

SAVCILIK İFADESİNİN ARDINDAN TUTUKLANDI

Çokay, soruşturmanın yürütüldüğü Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine getirildi. Savcılık ifadesinin ardından Çokay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

BARIŞ TERKOĞLU HABERLEŞTİRMİŞTİ

Geçtiğimiz ay Cumhuriyet Gazetesi'nde Barış Terkoğlu'nun imzasıyla çıkan haberde, "Bir tuğgeneralin makam aracı ile Suriye ve Türkiye arasında insan kaçakçılığı yaptığı" belirtilmiş, söz konusu iddialar çok konuşulmuştu.

MSB DOĞRULAMIŞTI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada kaçakçılık iddiaları doğrulanmış ve Suriye’deki birliklerde görevli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın emir astsubayının ile korumalığını yapan uzman çavuşun bu nedenle gözaltına alındığı belirtilmişti.