Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira, “vergi kaçırma” iddiasıyla hakkında İspanya’da açılan davada tüm suçlamaları kabul etti ve anlaşma yoluna giderek hapis cezasını yatmaktan kurtuldu.

Barselona Kent Mahkemesi’nde görülen davada Shakira sanık koltuğuna oturdu ve dava Shakira’nın suçlamaları kabul etmesi, ardından anlaşma yoluna gitmesiyle bir gün içinde hemen çözüldü.

İspanya’da yaşadığı dönemde, 2012 ve 2014 senelerini kapsayan 3 yıllık süreç içinde 6 ayrı vergi kaçırma suçundan suçlanan Shakira hakkında, kaçırdığı öne sürülen toplam 14,5 milyon euro için 8 yıl 2 ay hapis cezası istendi ve para cezası olarak da 23 milyon euro talep edildi.

Hakkındaki 6 ayrı suçlamayı da kabul eden Kolombiyalı şarkıcı Shakira 3 yıl hapis cezasına, ödemediği vergi tutarı olan 14,5 milyon euroya ve 7,3 milyon euro da para cezasına razı oldu.

SİCİLİ TEMİZ OLDUĞU İÇİN SHAKIRA’NIN HAPİS CEZASI ERTELENDİ

Shakira’nın mahkeme heyetinin uzlaşı için teklif ettiği 3 yıllık hapis cezasını kabul etmesine rağmen cezaevine girmeyeceği öğrenildi.

Mahkeme kaynakları Kolombiyalı şarkıcı Shakira’nın adli sicilinin temiz olması ve 432 bin euro ek ödeme yapmasından ötürü cezanın ertelendiği, erteleme koşulu sebebiyle Shakira’nın cezaevine girmeyeceği, hapis yatmayacağı bilgisini verdi.

Fakat Shakira gelecekte “vergi kaçırma” gibi benzer bir suç işlemesi ve bu suçtan hüküm giymesi durumunda Barselona Şehir Mahkemesi'nde verilen 3 yıllık hapis cezası kararının yürürlüğe girmesi mümkün olacak.

Eski Barselonalı yıldız futbolcu Gerard Pique ile beraber olduğu dönemde bir zaman Barselona'da ikamet eden Shakira, İspanya yasalarına göre 183 günün üzerinde ülkede ikamet etmesinden dolayı vergi yükümlülüğü almış ve bir vergi mükellefi olmuştu.

İspanya savcılığı dünyaca ünlü şarkıcı Shakira'yı, İspanya'da vergi ödememek için varlıklarını ve gelirlerini İspanyol Vergi Dairesinden saklı tutarak, Cayman Adaları, İngiliz Virgin Adaları, Malta, Lüksemburg ve Panama merkezli bir şirket ağına aktarmak ile suçlamıştı.

SHAKIRA KİMDİR? SHAKIRA’NIN SOYADI NE? SHAKIRA’NIN ASIL ADI NE?

Kolombiyalı şarkıcı Shakira’nın asıl ismi Isabel Mebarak Ripoll. "Shakira" ismi ise ünlü şarkıcının lakap olarak kullandığı isim.

Dünya müzik sahnesinin en önemli isimlerinden biri olan Shakira Isabel Mebarak Ripoll, 2 Şubat 1977 tarihinde Kolombiya'nın Barranquilla şehrinde dünyaya geldi. Hem şarkıcı, hem söz yazarı, hem dansçı, hem de oyuncu olarak çok yönlü bir sanatçı olan Shakira, müzik dünyasına adını altın harflerle yazdırdı.

MÜZİKAL BAŞLANGIÇ VE ULUSLARARASI YÜKSELİŞ

Shakira, müzikal yeteneğini çok küçük yaşlardan itibaren gösterdi. Sadece 4 yaşındayken ilk bestesini yapan Shakira, 13 yaşında müzik kariyerine adım atarak ilk albümünü piyasaya sürdü. 1995 yılında çıkardığı "Pies Descalzos" albümüyle uluslararası alanda tanınmaya başladı. "Estoy Aquí" ve "Dónde Están los Ladrones?" gibi hit şarkılar, onu dünya çapında bir yıldıza dönüştürdü.

ÖDÜLLER VE REKORLARLA DOLU KARİYER

Shakira, kariyeri boyunca sayısız ödüle layık görüldü. 16 Grammy Ödülü, 7 Latin Grammy Ödülü, 2 Brit Ödülü, 2 MTV Video Müzik Ödülü ve 1 Billboard Müzik Ödülü gibi prestijli ödüllerle tanınan sanatçı, 100 milyondan fazla albüm satışı ile Latin müziğin en çok satan isimlerinden biri oldu.

HAYIRSEVERLİK VE SOSYAL SORUMLULUK

Shakira sadece müzikle değil, aynı zamanda hayırsever çalışmalarıyla da adından söz ettiriyor. 2003 yılında Kolombiya'da eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim sağlamak amacıyla Pies Descalzos Vakfı'nı kurdu. Bu girişimiyle, gençlere ve çocuklara daha iyi bir gelecek sunmak için çabalıyor.

AİLE HAYATI VE ÖZEL YAŞAMI

Özel hayatında ise 2011 yılından beri Barcelona'da forma giyen ünlü İspanyol futbolcu Gerard Piqué ile evli olan Shakira'nın iki çocuğu bulunuyor.

EN BİLİNEN HİT ŞARKILARI

Shakira'nın unutulmaz şarkıları arasında "Whenever, Wherever", "Hips Don't Lie", "Waka Waka (This Time for Africa)", "La Tortura", "Loca" ve "Chantaje" gibi dünya çapında hit olmuş eserler yer alıyor.

LATİN POP MÜZİĞİNİN PARLAYAN YILDIZI

Latin pop müziğinin en önemli temsilcilerinden biri olan Shakira, müzikal başarılarının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de dünyanın dört bir yanında saygı ve sevgi kazanmış bir sanatçı olarak tanınıyor.