Şeyda Yılmaz 26 suç kaydı olan bir cani tarafından silahla vurularak şehit oldu. Kamuoyunda infiale neden olan olayın ardından siyasetçilerden sanatçılara kadar toplumun her kesiminden tepkiler yükselirken vatandaşlar Şehit Polis Şeyda Yılmaz hakkında bilgileri araştırmaya başladı…

Seyda Yilmaz E

ŞEHİT POLİS ŞEYDA YILMAZ OLAYI NEDİR?

Şehit Polis Şeyda Yılmaz İstanbul Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği'nde görev yapıyordu. Genç kadın ekip arkadaşları ile birlikte saat 22.55 sularında "Motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şüphelinin yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyona katıldı. 

Çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçit  Ihlamurkuyu Mahallesi'nde ekipler tarafından yakalandı. Yunus Emre Geçit bu sırada polise direndi. Yaşanan arbedede polisin silahını alan Yunus Emre Geçit, polislere ve çevredeki vatandaşlara ateş açtı. Yunus Emre Geçit'in açtığı ateş sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz şehit oldu ve K.H.S. ile şüphelinin annesi P.G. yaralandı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Seyda Yilmaz C

ŞEYDA YILMAZ NERELİ VE KAÇ YAŞINDAYDI?

27 yaşında şehit olan polis Şeyda Yılmaz’ın ailesi Sivas kent merkezi Huzur Mahallesinde yaşıyordu. Bir yıllık evli olan ve eş durumunda İstanbul’da çalışan Şehit Polis Şeyda Yılmaz’ın olaydan sonraki gün ailesinin yanına gitmek üzere izne ayrılacağı öğrenildi.

Şehit Şeyda Yılmaz’ın cenazesi 23 Eylül Pazartesi günü ikinci namazını müteakiben memleketi Sivas'ta Ay Yıldız Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Polis Şehitliğine defnedilecek.

Editör: Şenay Yurtalan