İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde “Nitelikli dolandırıcılık” yargılaması devam eden Seçil Erzan hakkında tefecilik yaparak kendisinden yüklü miktarlarda para istediklerini iddia ettiği Mojtaba Haghani ile Hüseyin Aslan ile birlikte yeni bir iddianame hazırlandı. İddianamede Seçil Erzan'ın, yüksek kar getirili özel fon vaadiyle kandırarak Haghani'den 200 bin dolar, Aslan'dan ise 2 milyon dolar parayı alarak dolandırdığı ileri sürüldü. Taraflar arasındaki ilişkinin bankacı-müşteri ilişkisinin ötesine geçtiği ve Seçil Erzan'ın acil kredi ihtiyacında Haghani ile Aslan'dan kazanç karşılığı ödünç para aldığı değerlendirmesi de iddianamede yer aldı. 

”TEFECİDİR FAİZ KARŞILIĞI ALDI"

Buna ilişkin Erzan'ın, "Süleyman Aslan büyük bir tefecidir. Benden bu zamana kadar defalarca para karşılığı faiz almıştır. Süleyman Aslan isimli tefeciden Moci ile birlikte 10 milyon TL para aldım. 14 milyon TL olarak geri ödedim" ifadelerini kullandığı, Mojtaba Haghani için ise, "Moci bana verdiği paraların hiçbir zaman bankada yasal olarak değerlendirilmediğini biliyordu. Buna rağmen bana dönem dönem para getirip kısa sürede yüzde 40 faizle geri alıyordu" dediği iddianamede yer aldı.

SUÇLAMAYI REDDETTİLER

Mojtaba Haghani'nin ise Seçil Erzan'ın, Aslan'dan 14 milyon TL geri ödemeli 10 milyon TL ödünç para aldığını, bu parayı bizzat kendisinin alarak Seçil Erzan'ın ikametine götürüp bıraktığını, zaman zaman Erzan'ın kendisine 100 bin dolar para verdiğini ancak kendi verdiği 200 bin dolar olan ana parasını alamadığını söylediği iddia edildi. Süleyman Aslan'ın da birden çok kez yüklü miktarda parayı Erzan'a verdiğini söylediği kaydedildi. Her iki isim de tefecilik suçlamasını reddetti.


TEFECİLİK İDDİASINA 6'ŞAR; DOLANDIRICILIĞA 20 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Savcılık, Seçil Erzan'ın Mojtaba Haghani ile Süleyman Aslan'a yönelik “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan toplamda 6 yıldan 20 yıla kadar hapsini talep ederken, müşteki-şüpheliler Mojtaba Haghani ile Süleyman Aslan'ın ise “Tefecilik” suçundan 2’şer yıldan 6’şar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Şüpheliler, 4 Ekim'de hakim karşısına çıkacaklar.

Editör: Haber Merkezi