İçlerinde ünlü futbolcuların da bulunduğu 29 kişiyi "özel fon" ya da “yüksek kârlı gizli fon” adı altında dolandırdığı iddiasıyla yargılanan eski banka müdürü Seçil Erzan, çalıştığı bankaya tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Erzan, avukatı aracılığıyla arabuluculuk merkezine başvurarak, 23 yıllık çalışma süresi için kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmesini talep etti.

23 YILLIK TAZMİNAT TALEBİ

Ekim 2000 ile Nisan 2023 tarihleri arasında şube müdürü olarak görev yapan Seçil Erzan, kanuna aykırı şekilde iş akdinin sonlandırıldığını ve tazminatlarının ödenmediğini iddia ediyor. Bu gerekçeyle çalıştığı bankaya tazminat davası açmaya hazırlanan Erzan, 23 yıllık kıdem ve ihbar tazminatlarını talep ediyor.

ARABULUCULUK MERKEZİNE BAŞVURU

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Erzan avukatı aracılığıyla Çağlayan’daki arabuluculuk merkezine başvuru yaptı. Başvuru dilekçesinde, Erzan'ın bankanın kurduğu bir tertip ile tutuklandığı öne sürüldü.

TUTUKLU YARGILAMA VE CEZA TALEBİ

Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Seçil Erzan, 7 sanıklı davada 2 tutukludan biri. İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Erzan için 77 yıldan 252 yıla kadar hapis cezası isteniyor.