Günler Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Seçil Erzan, mahkemeye verdiği yeni ifadesinde Denizbank Genel Merkezi’nde zorla alıkonulduğu ve tehdit edildiğini iddia etti. Seçil Erzan’ın makam odasını ve Denizbank şubesine giriş çıkışları gösteren kamera kayıtlarının tahrif edildiği, bazı görüntülerin ise silindiği ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı suç delillerini yok etme iddiasıyla Denizbank yöneticileri hakkında soruşturma başlattı.

“İFADEM TEHDİT VE BASKI ALTINDA ALINDI”

Genel Müdürü Hakan Ateş ile Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu’nun ismini güvence olarak kullanmıştı. Seçil Erzan tutuklandıktan sonra İstanbul 16.Sulh Ceza Hâkimliği’ne verdiği ifadesinde ise, Denizbank Genel Merkezi’nde zorla alıkonulduğunu ve ifadesinin tehdit altında alındığını iddia etti.

“BANKANIN GENEL MERKEZİNDE 3 GÜN ZORLA TUTULDUM”

Seçil Erzan, ”Olay ortaya çıktıktan sonra bankanın genel merkezinde 3 gün zorla tutuldum. Bana banka yöneticileri kesinlikle paraları dışarıda aldığını söyleyeceksin, bankanın bu durumdan haberdar olmadığını beyan edeceksin dediler ve bu yönde baskı yaptılar. Bana avukat tutacaklarını ve savunmama yardımcı olacaklarını beyan ettiler. Ben paraları bankanın içerisinde aldım. Beni tehdit ettiler, seni öldüreceğiz dediler, evime geldiler, sürekli baskı altındaydım. Fon adı altında bana para aldırdılar. Ben hiçbir zaman bankaya gitmemezlik yapmadım” diye ifade verdi.

BANKA İŞTEN SIYRILMAYA ÇALIŞIYOR!

Denizbank tarafından yapılan açıklamada Seçil Erzan’ın banka genel merkezinde sorgulandığı kabul edildi. Fakat bankada ne şekilde sorgulandığının aydınlanmadığı da ifade edildi. Seçil Erzan’ın bu ifadeyi kendisini kurtarmak için vermiş olabileceği ihtimalinin de üzerinde durulduğu öğrenildi.

KAMERA KAYITLARINI 18 GÜN SONRA TESLİM ETMİŞLER

Banka yönetiminin görüntüleri şubeden 10 Nisan’da almasına rağmen görüntüleri Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne 28 Nisan’da teslim ettiği ortaya çıktı. Kamera kayıt görüntüleri incelendiğinde kamera kayıtlarının tahrif ettiği kuşkusu oluştu. İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından Seçil Erzan’ın odasını da gösteren 77 kameranın kaydı incelendi.

SEÇİL ERZAN’IN ODASINI GÖSTEREN KAMERADA HATA!

Seçil Erzan’ın odasını gösteren 14 materyalde video programının sağlıklı çalışmaması nedeniyle görüntülere ulaşılamadı. 2 materyalde görüntü kaybı, 7 materyalde CD üzerindeki kamera saatlerine ait bilgilerin kamera kayıtlarıyla uyuşmadığı anlaşıldı. 2 materyalde ise herhangi bir kamera kaydı tespit edilemedi. Bunun üzerine kamera görüntüleri incelenmek üzere bilirkişiye gönderildi.