İsrail, Gazze Şeridi’ndeki el-Ehli Baptist Hastanesini ABD yapımı MK-84 ile vurmuş, saldırıda en az 500 kişi ölmüş, enkaz altında yüzlerce insan kalmıştı.

Katliamın boyutu sebebiyle gelen tepkilere inkarla yanıt veren İsrail, “saldırı” ifadesi yerine “patlama” vurgusunda bulunarak, hastanenin saldırıya değil, patlamaya maruz kaldığını, Filistinli grupların saldırı düzenlemek isterken roketlerin patladığını iddia etmişti.

MK-84 bombalarının sahibi olarak suç ortağı konumunda bulunan ABD ise İsrail’in “patlama” tezini kullanarak kendini korumaya almaya çalışmıştı.

Holokost ve Alman tarihi sebebiyle diyet borcu bulunan Almanya da İsrail’in yanında durmak için “patlama” iddiasını tekrarlamaya başladı.

OLAF SCHOLZ "PATLAMA" DEDİ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesindeki “patlamanın” kapsamlı şekilde soruşturulması gerektiğini belirtti.

Mısır ziyaretinde olan Alman Başbakan Olaf Scholz, Gazze'de gerçekleşen hastane saldırısını kınayarak, "Bu olayın detaylı bir şekilde araştırılması gerekmektedir." dedi.

Başbakan Scholz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze'de bir hastaneye yönelik yapılan saldırının kendisini derinden etkilediğini belirtti ve "Bu saldırıda masum siviller hayatlarını kaybetti ve yaralandı. Tüm kalbimizle kaybedilenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz." şeklinde duygularını ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Bir hastane gibi sivil alanların, içerisinde hasta ve sağlık çalışanlarının bulunduğu yerlerin saldırıya maruz bırakılması kabul edilemez. Sivillerin güvende olması gerekmektedir." yorumunda bulundu.