TürkMedya, Türkiye’de ilk defa kurumsal anlamda savunma, güvenlik, strateji ve teknoloji alanlarına odaklanan bir dergi çıkararak medya sektöründe önemli bir adım attı. SAVTEK Dergi, bu alanlardaki bilgi boşluğunu doldurmayı ve okurlarına derinlemesine analizler sunmayı hedefleyerek Eylül 2024 itibarıyla yayın hayatına başladı.

SAVTEK NASIL BİR DERGİ OLACAK?

Savunma sanayii, teknoloji ve strateji gibi önemli konulara odaklanan SAVTEK Dergi, hem Türkiye’nin savunma sanayii vizyonunu geliştiren hem de küresel güvenlik ve teknoloji trendlerini okuyucularıyla buluşturan bir platform olmayı hedefledi. Dergi, Türkiye’nin savunma sanayiindeki atılımları, teknolojik yenilikleri ve küresel stratejilerle ilgili derinlemesine incelemelere yer verecek.

S A V T E K

(SAVTEK resimleri)

İLK SAYISINDA ÖZEL DOSYALAR

SAVTEK Dergi’nin ilk sayısı, Türkiye’nin “Mavi Vatan” stratejisi, elektromanyetik top teknolojileri ve TCG Anadolu gemisinin önemine dair özel dosyalarla dikkat çekiyor. Dergide ayrıca, küresel ölçekte savunma ve güvenlik stratejilerinin incelendiği, teknolojik gelişmelerin mercek altına alındığı ve stratejik düşüncenin derinlemesine ele alındığı makaleler yer alıyor. Türkiye’nin savunma ve güvenlik alanındaki stratejik vizyonuna katkı sağlamayı hedefleyen dergi, bu alandaki güncel tartışmaların merkezinde yer alacak.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu