Kara para akladıkları iddiasıyla haklarında soruşturma yürütülen Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheliye ilişkin soruşturma tamamlandı. Şüpheliler için "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" “yasadışı ” “suç örgütü kurma ve üye olma” suçlarından iddianame düzenledi. Polat'ın 27 yıl hapsi isteniyor.

Savcilik Kararini Verdi Iste Dilan Polat Ile Engin Polat Hakkinda Istenen Ceza 1

Kara para akladıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma yürütülen Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 16 şüphelinin soruşturmasında sona gelindi. Savcılık iddianamesini düzenledi.

SAVCILIK 3 AYRI SUÇTAN İDDİANAME DÜZENLEDİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" , "yasadışı " "suç örgütü kurma ve üye olma" suçlarından iddianame hazırladı.

Dilan Polat Engin Polat 27062024 Iha

27 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Hazırlanan iddianame İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde şüphelilerin yargılanmasına başlanacak. Savcılık çeşitli suçlardan Dilan Polat için 27 yıl hapis cezası istedi.

dilan polat intihar

Soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde savcılık Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu'nun da olduğu 12 şüpheli için tahliye talep etmiş, hakimlik Dilan Polat hariç 11 şüphelinin tahliyesine hükmetmişti.

Editör: Barış Sözal