Hamas militanlarının 7 Ekim'de başlattığı saldırı sonrası İsrail-Filistin hattında çatışmalar alevlendi, yüzlerce kişi hayatını kaybetti, binlercesi de yaralandı.

Bölgede tansiyon yükselmeye devam ederken, Türkiye'nin en önemli savaş muhabirlerinden gazeteci Cem Tekel, "Aziz Akova ile Gündem Özel" programına katıldı. Burada İsrail-Filistin gerilimini değerlendiren Tekel, "Hamas İsrail’e nasıl sızdı?", "İlk 3 gün neler yaşandı?", "İsrail’in bundan sonraki adımları ne olacak?" ve "Filistin’e İran ve Lübnan tam destek verecek mi?" sorularının yanıtını verdi.

cem tekel ekranhaber israil-filistin degerlendirme 2

MOSSAD UYUDU MU?

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın 25 farklı noktada düzenlediği operasyonun 'beklenmedik' olduğunun altını çizen Tekel, dünyanın en iyi istihbarat teşkilatlarından olarak gösterilen Mossad'ın 'istihbari eksikliği'ne dikkat çekti.

cem tekel ekranhaber israil-filistin degerlendirme 5

İLERLEYEN SÜREÇTE GÖRÜLECEK

Tekel, İsrail'in bu denli büyük çaplı bir operasyona 'hazırlıksız' yakalanmasının 'ilginç' olduğuna vurgu yaparak bunun 'kontrollü' bir taktik mi, yoksa gerçek bir zaafiyet olduğununun ilerleyen süreçte anlaşılabileceğini kaydetti.

YOK KİPPUR'U ANIMSATTI

Hamas militanlarının yaptığı saldırı ve İsrail'in hazırlıksız yakalanmasının 1973'teki İsrail-Arap savaşı olan Yom Kippur'u anımsattığını belirten usta gazeteci, İsrail'in şoku atlatmasının ardından olası kara harekatına değindi.

İSRAİL SALDIRILARI DEVAM EDECEK Mİ?

Gazze'nin demografik ve fiziki özellikleri üzerinden de değerlendirme yapan Tekel, İsrail saldırılarının 'rehinelere rağmen' devam edeceğini ve bunun henüz 'başlangıç' olduğunu kaydederek Ortadoğu tarihinde görülmemiş bir savaşın yaşanabileceğini ifade etti.