Geçtiğimiz aylarda Demirören Haber Ajansı'nda muhabir olarak görev yapan gazeteci Rojda Altıntaş, Eylem Tok’un oğlu Timur C.'nin karıştığı ölümlü kazayla ilgili sansüre uğradığını belirterek ses kayıtlarını yayınlamıştı. Sansasyonel bir şekilde DHA'dan istifa eden Altıntaş'ın yeni adresi belli oldu.

Haber Heyecanı Ile Yeniden Merhaba. #Haberedevam

NE OLMUŞTU

Rojda Altıntaş, yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu T.C.’nin karıştığı ve Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybetmesine neden olduğu kazanın haber olmaması için Demirören Ailesi’nin devreye girdiğini ve kendisine haber yapılmaması için baskı yapıldığını iddia etmişti. Sosyal medyaya sızan bir telefon görüşmesinde, Revna Demirören’in şoförü olduğunu söyleyen İlker isimli kişi, muhabir Rojda Altıntaş’ı arayarak T.C.’nin Yıldırım Demirören’in en küçük oğlu ile çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyerek kazanın haber olmamasını istediğini ileri sürülmüştü. Yaşananlar sonrasında DHA muhabiri Rojda Altıntaş, “Yayın kuruluşunun patronajı tarafından baskıya maruz kaldım” diyerek Demirören Haber Ajansı'ndan istifa etmişti.

Halit Kıvanç'ın Adı Stada Verildi @Hamiyesilyurt

YENİ ADRESİ BELLİ OLDU

Bir süre bağımsız olarak gazetecilik yapacağını duyuran Rojda Altıntaş'ın yeni adresi belli oldu. Haberi sosyal medya hesabından duyuran Altıntaş, "İki aylık zor bir sürecin ardından, Ağustos ayında yayına başlayacak olan “İstanbul Now TV” de muhabir olarak çalışmaya başlayacağımı duyurmak istiyorum. Haber Genel Yayın Yönetmeni Burak Ersemiz ve Haber Koordinatörü Alper Ertem ile çalışacak olmaktan mutluluk duyuyorum. Hayırlı olsun." dedi.

Eeee-1

ROJDA ALTINTAŞ KİMDİR?

1996 İstanbul doğumlu olan Rojda Altıntaş, 2018 yılında İstanbul Topkapı Üniversitesi Görsel ve İşitsel Medya Yapımcılığı bölümünü tamamladı. Çeşitli medya ve diksiyon eğitimleri alan Altıntaş, 2022 yılında Beykent Üniversitesi Yeni Medya bölümünde lisans eğitimine başladı.

Meslek hayatına 2016 yılında Hurriyet’te stajyer muhabir olarak başladı. Ardından muhabir olarak 2017-2020 yılları arasında TV5, 2021 yılından 2024 yılının Mayıs ayına kadar Demirören Haber Ajansı’nda (DHA) çalıştı.

Rojda Altintas Kimdir