Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki ilçesi Ceylanpınar'da hava sıcaklığı 50 dereceyi aştı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için her yolu deniyor. Özellikle çocuklar, tehlikeye aldırış etmeden parklardaki süs havuzlarında yüzerek serinlemeye çalışıyor.

Sanliurfa 56 Derece 23062024 Iha (1)

ÇOCUKLAR SÜS HAVUZLARINDA SERİNLİYOR

Parklara akın eden çocuklar, süs havuzlarında yüzerek serinlemeye çalışıyor. Bazı çocuklar ise hortumdan akan suyun altında durarak ferahlıyor. Sıcak havadan sadece insanlar değil, hayvanlar da etkileniyor. Sıcaktan bunalan kuşlar, buldukları su birikintilerinden su içiyor.

Sanliurfa 56 Derece 23062024 Iha (3)

YETİŞKİNLER GÖLGELİK ALANLARA KAÇIYOR

Yetişkinler ise zamanlarını evlerinde geçirmeyi tercih ediyor. Dışarı çıkmak zorunda kalanlar ise gölgelik alanlara sığınıyor. Araç sahipleri de araçlarını sıcaktan korumak için motor kısımlarını suyla ıslatıyor.

Sanliurfa 56 Derece 23062024 Iha (4)

VATANDAŞLARIN SICAĞA KARŞI MÜCADELESİ

Sıcaklıkların dayanılmaz hale geldiğini belirten Ömer Rüzgar, arkadaşlarıyla birlikte parka koşarak serinlemeye çalıştıklarını ifade etti. Rüzgar, "Ceylanpınar'da havalar çok sıcak. Evde bunaldık, burada serinlemeye çalışıyoruz. 40 derece, 50 derece, hatta 60 derece sıcaklık gören insanlarız. Artık başka illere kaçmanın yollarını arıyoruz. Serinlemek için fıskiyeleri açıyorlardı ama bu sıcak havada bekçi de gelmemiş herhalde. Arkadaşlara bakın, güneşten hepsi simsiyah olmuş" dedi.

Sanliurfa 56 Derece 23062024 Iha (2)

HAYVANLAR DA SICAKTAN ETKİLENİYOR

Sıcaktan bunalan sadece insanlar değil, hayvanlar da serinleme yolları arıyor. Kuşlar buldukları su birikintilerinden su içerek serinlemeye çalışırken, diğer hayvanlar da gölgelik alanlara kaçıyor.

Sanliurfa 56 Derece Oldu 23062024 Iha