Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmini paylaşırken pek çok il için uyarılarda bulundu. Özellikle kar yağışıyla ilgili gelişmeler merak edilirken bazı iller için saat bile verildi. İşte Prof. Dr. Orhan Şen'den de önemli değerlendirmeler geldi. İşte detaylar... 

Karla Karisik Yagmur Aa 1752339-1

KARLA KARIŞIK YAĞMUR UYARISI 

Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Niğde, Batman yağmurlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu Hakkari dahil karla karışık yağmur ve kar yağışlı, iç kesimlerde sabah saatlerinde sis olayı görülecek" ifadelerini kullandı. 

Kar 2

YARINDAN İTİBAREN BAŞLAYACAK 

Şen bir sonraki paylaşımında ise "Türkiye'de yarından itibaren ay sonuna kadar daha kararlı bir hava görülecek. Bu periyotta sıcaklıklar 2-3 derece artacak. Yağış azalacak. Bugün İstanbul 19, İzmir 23, Antalya 26, Ankara 14. Kuvvetli yağışlı olmak üzere Artvin 11, Rize Trabzon 16, Erzurum ve Hakkari karla karışık yağmur ve kar 6-7 C" dedi. 

METEOROLOJİ'DEN SON HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz (Çorum dışında), Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Niğde, Batman ve Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Editör: Yağmur Güzel