Salı günü akşam saatlerinde Söke-Milas kara yolunda meydana gelen trafik kazasında 38 yaşındaki Rus Tatyana Ivanovna Ozolina'nın hayatını kaybetmesi sonrası cenazesi Muğla Adli Tıp Kurumuna kaldırılmıştı. Kazada yaşamını yitiren Rus kadının "Moto Tanya" adıyla bilinen fenomen Tatyana Ivanovna Ozolina olduğu ortaya çıkmıştı. 

Ekran Goruntusu 2024 07 25 092556 Ewkn

Kazadan sonra cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Ozalina'nın cenazesinin ülkesine götürülmesi için Rusya'da yardım kampanyası başlatılmıştı. Yardım kampanyası, ölen fenomenin sevgilisi Alex Volodikov ve kaza yaptığı sırada yanında bulunan motosikletli arkadaşı Sergey Hardikov tarafından sosyal medya hesaplarından duyurulmuştu.

Rus fenomen Tatyana Ivanovna Ozalina'nın Muğla Adli Tıp Kurumundaki cenazesi, işlemlerin ardından 48 NP 880 plakalı bir araçla alındı. Cenazenin özel bir cenaze şirketi tarafından alındığı ve Milas-Bodrum Havalimanı'ndan uçakla Rusya'ya gönderilmesinin beklendiği öğrenildi.


Ekran Goruntusu 2024 07 25 092805 5Glw

KAZA TUTANAĞI AÇIKLANDI

Öte yandan kazanın olay yeri tutanağı çıktı. Tutanağa göre, 3 motosikletliden en önde giden Tatiana İvanovna Ozolina, önünde bir TIR'ın gittiğini görünce, yavaşlamak için fren yaptı. Bu sırada arkasından gelen Onur Obuk, fren yaptığını fark etmediği Ozolina'nın motosikletine çarptı. Çarpmanın etkisiyle devrilen motosiklette 26 metre sürüklenen ve orta refüje düşen Ozolina'nın bu sırada kaskı da çıktı. Onur Obuk'ta devrilen motosikletiyle sağdaki refüje savruldu. Tutanağa göre tam kusurlu görünen Obuk'un alkol testi ise negatif çıktı. Milas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kazayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüpheli Obuk, çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.