Forbes'a göre; 90 milyar ABD doları net servetiyle Asya'nın en zengin insanı ve 2 Aralık 2021 itibarıyla dünyanın en zengin 11'inci insanı olan Mukesh Ambani, oğlu Anant Ambani'yi evlendirdi.

Mukesh Ambani6

2018'de kızının düğünün için 100 milyon dolar harcayan Hindistan'ın en zengin insanı Mukesh Ambani mürüvvetini gördüğü oğlunun düğünü için de hiçbir masraftan kaçınmadı.

Mukesh Ambani 5

Hindistan'ın en zengin insanı Mukesh Ambani'nin oğlu için yaptığı düğün öncesi partide sahneye dünyaca ünlü Grammy'li şarkıcı Rihanna çıktı. Sahnede yaklaşık bir buçuk saat duran şarkıcının yaklaşık 10 milyon dolar aldığı iddia ediliyor. 

Mukesh Ambani Rihanna 1

MUKESH AMBANİ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Mukesh Ambani, Hindistan'ın önde gelen iş insanlarından biridir. 19 Nisan 1957 doğumlu olan Ambani, Reliance Industries Limited'ın başkanı ve yönetim kurulu başkanıdır. Reliance Industries, Hindistan'ın en büyük özel sektör şirketlerinden biridir ve enerji, petrokimya, telekomünikasyon ve perakende gibi birçok sektörde faaliyet göstermekte.

Mukesh Ambani 7

Mukesh Ambani, Mumbai Üniversitesi'nden kimya mühendisliği derecesi ile mezun olmuştur. Babası Dhirubhai Ambani tarafından kurulan Reliance Industries'ın yönetimine 1981 yılında katıldı. Mukesh Ambani'nin liderliğinde Reliance Industries, büyük bir büyüme ve başarı elde etti.

Mukesh Ambani 3

Mukesh Ambani, Hindistan'ın en zengin iş insanlarından biri olarak kabul edilmekte ve Forbes gibi uluslararası yayınlar tarafından dünyanın en zengin insanları listesinde yer almakta. Aynı zamanda Hindistan'ın önde gelen iş liderleri arasında saygın bir konuma sahip.

Mukesh Ambani 4

MUKESH AMBANİ’NİN SERVETİ NE KADAR?

2007'den beri Forbes dergisinin Dünyanın en zenginleri listesinde yer almaktadır. 2010 yılında 29 milyar dolarlık tahmin edilen serveti ile 4. sıraya kadar yükseldi. Elinde bulunan hisse senetlerinin değerinin hızla yükselmesinden dolayı basında yer alan bazı haberlere göre 2007 yılında 63.2 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin kişisi idi.

Mukesh Ambani 2

66 yaşındaki Mukesh Dhirubhai Ambani’nin güncel serveti 117 milyar dolar.