Renax çamaşır deterjanı, 2004 senesinde Türkiye’de kurulmuş olan Etap Kozmetik Kimya Sanayi Anonim Şirketi bünyesinde üretimi yapılan sıvı ve toz deterjan markası. ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 belgelerine sahip olan Renax deterjan, yerli deterjan malları listesinde yer alıyor. Renax deterjanın üreticisi Etap Kozmetik Kimya Sanayi Anonim Şirketi’nin merkezi ise Konya. Konya Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 29.000 metrekarelik açık alana, 40.000 metrekarelik de kapalı alana sahip tesiste Renax markalı deterjanların üretimi yapılıyor.

YERLİ DETERJAN MARKALARI HANGİLERİ?

Bingo, Evyap, Duru, Peros, Hes, Naturalive, Ersağ, Viking, Flaminfo, Mio, Paksoy, Eti Matik.

İSRAİL MENŞEİLİ DETERJAN MARKALARI

İsrail mallarını boykot için en çok sorgulanan temizlik ürünlerinin başında Domestos ve Cif geliyor. Peki Domestos İsrail malı mı? Cif İsrail’in mi?

Domestos, Unilever isimli çok uluslu, merkezi ise Birleşik Krallık ve Hollanda'da bulunan bir şirket.

Temizlik sektöründe faaliyet gösteren Air Wick, Ajax, Aldays, Alo (Çamaşır Tozu), Ariel (Çamaşır Tozu), Calgon, Carrefour ve Cif birer İsrail markası.

Giyim Sektöründe faaliyet gösteren Tommy Hilfiger, Nike, Adidas, Polo, Ralph Lauren, Parizyen, Müjde, Hugo Boss, Calvin Klein, Levi's, Timberland, Giorgio Armani ve Lee de İsrail markaları.

İSRAİL’E DESTEK VEREN MARKALAR HANGİLERİ?

İsrail askerleri aç kalmasın diye gıda hizmeti veren, yorgunluklarını alsın diye kahve takviyesi yapan, güzel giyinsinler diye kıyafet gönderen İsrail destekçisi firmaları araştıran Katar merkezli El Cezire kanalı, şu markaların İsrail’e desteğini açıkladığını ya da doğrudan destek verdiğini bildirmişti:

TEKNOLOJİ: HP, Intel, IBM, AMD, Nvidia, Microsoft, Apple, Samsung, LG, Sony, Huawei, Hyundai…

GIDA: Burger King, Mc Donals, Hardee's, Subway, Starbucks, Lipton, Coca Cola, Nestle…

GİYİM: Puma, Nike…

TEMİZLİK: Tide, L'Oreal…