Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer yetkililer için başkent Tahran'da cenaze namazı kılındı.

HAMANEY CENAZE NAMAZINI KILDIRDI

Tahran Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen cenaze namazını İran lideri Ayetullah Ali Hamaney kıldırdı. Sınırlı sayıda kişinin alındığı namaz alanına girebilmek isteyen on binlerce kişi, üniversite kapısında bekledi. Namazın ardından Azadi Meydanı'nda düzenlenecek cenaze merasimine katılmak isteyen yüz binlerce kişi, üniversitenin yanı başındaki İnkılap Meydanı'nda ve bölgeye çıkan yollarda toplandı.

Ibrahim Reisi Cenaze Namazi 22052024 Aa (3)

KALABALIK AZADI MEYDANI'NA YÖNLENDİRİLDİ

Kalabalığın artması ve yürüme sıkıntılarının ortaya çıkması nedeniyle görevliler, halkı Azadi Caddesi üzerinden törenin yapılacağı Azadi Meydanı'na yönlendirdi. Halk, meydan yönüne doğru yürüyüşe geçti.

Ibrahim Reisi Cenaze Namazi 22052024 Aa (1)

CENAZELERİN GÖNDERİLECEĞİ YERLER

Merasimin ardından Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin cenazesi Meşhed kentine gönderilecek. Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın cenazesi ise defnedileceği Tahran'da kalacak. Cenaze defin işlemleri, yarın yapılacak merasimlerin ardından gerçekleştirilecek.

Ibrahim Reisi Cenaze Namazi 22052024 Aa (2)

HELİKOPTER KAZASI

Hatırlanacağı üzere, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyet, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yapılan sınır görüşmesinin ardından dönüş yolunda helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. Kaza, İran'ın Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Dizmar ormanında yoğun sis ve olumsuz hava koşulları nedeniyle gerçekleşmişti. Kazada Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Valisi Malik Rahmeti, Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim, Reisi’nin koruması, iki pilot ve bir teknik personel hayatını kaybetmişti.