6 Haziran 2021’de bir şirketin güvenlik müdürü olan Birol Yıldırım’ın, çalışanının gözaltına alındığını öğrenince Polis Merkezi’ne gittiği kaydedilmişti. Karakol önünde site esnafı ile tartışan Yıldırım’ın binaya alınmak istenirken direndiği ve bir süre sonra karakolun mutfak kısmına alındığı iddianamede belirtilmişti.

TRAVMATİK BULGU TESPİT EDİLMEMİŞTİ
Birol Yıldırım tutulduğu mutfakta fenalaşarak hayatını kaybetmişti. Adli Tıp Kurumu hazırladığı raporda Yıldırım’da ölüm meydana getirir travmatik bulgu tespit edilemediğini, ölümünün kalp damar hastalığı sonucu meydana gelmiş olduğunu belirtmişti. Polisler ise ifadesinde ölüme sebebiyet verecek herhangi bir müdahalede bulunmadıklarını savunmuşlardı. 
Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, aralarında komiser yardımcısının da bulunduğu 12 polis hakkında hapis cezası talep edilmişti. 

“BİLİNÇLİ TAKSİR İDDİASINI KABUL ETMİYORUM”
Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yapan komiser yardımcısı sanık İsmail S. “Bilinçli taksir iddiasını da kabul etmiyorum. Vurduğuma dair dosyada herhangi bir görüntü yoktur beraatimi talep ederim” dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

3’ER YIL 9’AR AY HAPİS CEZASI!
Mahkeme; sanıklar Samet Y., Hasan K., Cumhur G., Bilal K., Emre G. ve Kamil Y.’nin ‘işkence’ suçundan beraatine; komiser yardımcısı İsmail S. ile polis memurları Muhammed K., İsmail G., Muhammed Ş., Mustafa Ş. ve Erdoğan K.’nin ‘bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan 3’er yıl 9’ar ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Sanıklar 7 gün içinde bir üst mahkemeye itirazda bulunabilecek.