Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Kerim K. (38), annesini eve kilitleyerek elindeki bıçaklarla mahalle sakinlerini ve olay yerine gelen polis ekiplerini tehdit etti. Polis ekiplerinin uyarılarına rağmen eylemine devam eden Kerim K., bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. Olay anları bir vatandaşın cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı.

Antalya Polis Saldirgani Bacagından Vurdu 30062024 Iha5

Antalya Polis Saldirgani Bacagından Vurdu 30062024 Iha6

OLAYIN MEYDANA GELDİĞİ YER

Olay, saat 20.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi 1001 Sokak'ta bulunan bir apartmanın giriş katında meydana geldi. Annesi ile birlikte yaşayan Kerim K., tartışma sonucu annesini eve kilitledi. Elindeki bıçaklarla mahalle sakinlerini tehdit eden Kerim K., kardeşinin ve mahalle sakinlerinin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Antalya Polis Saldirgani Bacagından Vurdu 30062024 Iha8

Antalya Polis Saldirgani Bacagından Vurdu 30062024 Iha9

POLİS EKİPLERİNE SALDIRDI

Olay yerine ilk olarak gelen Antalya Emniyet Müdürlüğü Motorize Yunus Timleri, Kerim K.’yi elindeki bıçakları bırakması için uyardı. Ancak tüm uyarılara rağmen elindeki bıçakları bırakmayan ve polis ekiplerine saldıran Kerim K., polis ekipleri tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. Sol bacağından vurulan Kerim K.'ye ilk müdahaleyi yine olay yerinde bulunan polis ekipleri yaptı. Polis timleri, şahsın kan kaybetmesini önlemek için yaraya baskı uyguladı.

Antalya Polis Saldirgani Bacagından Vurdu 30062024 Iha7

Antalya Polis Saldirgani Bacagından Vurdu 30062024 Iha10

O ANLAR KAYDEDİLDİ

Olay sırasında, Kerim K.’nin tekerlekli sandalyede bulunan annesi gözyaşlarına boğuldu. Annesi, oğlunun sağlık durumunu merak ederken polis ekipleri ve diğer oğlu tarafından teselli edildi. Olay yerine gelen 112 Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kerim K., Gebizli Yaşam Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşanan olay, vatandaşlar tarafından cep telefonu ile saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, Kerim K.’nin polis ekiplerine saldırması ve polis ekiplerinin şahsı bacağından vurması yer aldı.