Bu yıl 77'ncisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nde kırmızı halıya damgasını vuran isimlerden biri Cate Blanchett oldu. Donald Trump'ı konu alan 'The Apprentice' filminin galasına katılan ünlü oyuncu, giydiği elbiseyle dikkatleri üzerine çekti.

Cate Blanchett Cannes Kirmizi 22052024 3

FİLİSTİN'E DESTEK MESAJI

'Benjamin Button’ın Tuhaf Hikâyesi', 'Elizabeth', 'Babil' ve 'Yüzüklerin Efendisi' gibi filmlerle tanınan 55 yaşındaki Avustralyalı oyuncu, siyah elbisesi ve elbisenin ucundaki yeşil ve beyaz kuyrukla kırmızı halı üzerinde Filistin bayrağının renklerini oluşturdu. Bu sessiz ama etkili gösteri, Gazze’de ateşkes için çağrı metni imzalayan Blanchett'in, Filistin'e olan desteğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Cate Blanchett Cannes Kirmizi 22052024 2

BM İYİ NİYET ELÇİSİ

2016'dan beri Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (BMMYK) İyi Niyet Elçisi olarak görev yapan Cate Blanchett, 7 Ekim’de başlayan İsrail-Filistin çatışmasının hemen ardından Brüksel'de Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'na katılarak, Birleşmiş Milletler’in Gazze'deki ateşkes çağrısını dile getirmişti. Blanchett, "Ben Suriyeli, Ukraynalı, Yemenli, Afgan, Güney Sudanlı, İsrailli, Filistinli veya siyasetçi değilim. Hatta uzman da değilim. Ancak ben şahidim. Dünya genelinde mültecileri ziyaret ederken savaşın insan hayatına olan etkilerine, şiddete, zulümlere şahit oldum" diyerek, savaşın insan hayatına olan etkilerini vurgulamıştı. Bu sözleri AP milletvekilleri tarafından alkışlarla karşılanmıştı.

Cate Blanchett Cannes Kirmizi 22052024 6

OYUNCUNUN MESAJI BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Cate Blanchett'in Cannes'daki bu anlamlı mesajı, sadece sinema dünyasında değil, uluslararası platformda da büyük yankı uyandırdı.

Cate Blanchett Cannes Kirmizi 22052024 5