Teknoloji geliştikçe dolandırıcıların yöntemleri de teknolojiye göre şekil almaya devam ediyor. Dolandırıcılar tarafından kullanılan son yöntem ise pes dedirtti. Dolandırıcıların, ünlü restoranların adını kullanarak kopya internet sitesi oluşturduğu ve insanlardan rezervasyon için kapora parası istediği ortaya çıktı. Son olarak Arda Türkmen'in restoranı adına bir site oluşturan dolandırıcılar, kopya sitedeki telefon numarasını arayan vatandaşlardan kapora parası topladı. Dolandırıcılık olayı, restorana gelen müşterilerin, kapora parası verdiğini ve rezervasyonu olduğunu belirtmesinin ardından ortaya çıktı.  

"BANA BİN EURO VER YAKANDAN DÜŞEYİM"

Yaşanan olayların ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Türkmen, müşterileri dolandırıcılıklara karşı uyardı. Arda Türkmen'in paylaşımını gören dolandırıcılar ise ünlü şef ile iletişime geçerek, "Bana 1000 Euro ver, düşeyim yakandan" diye pişkin bir cevap verdi. Son dönemlerde bu şekilde yapılan dolandırıcılık vakalarında ciddi artış yaşandığına dikkat çeken Arda Türkmen, "Bizim restoranın internet sitesini kopyalayıp farklı bir uzantıyla ve restoranın ismiyle beraber arama motorlarında bunu yapan bir dolandırıcı insanlardan rezervasyon karşılığı para talep ediyor. İnsanlar da rezervasyon için önden avans gönderiyorlar. Sonra restorana geldikleri zaman böyle bir rezervasyon olmadığı ortaya çıkıyor. Bu çok yapılmaya başlandı son dönemlerde. Ciddi şekilde de bütün arama motorlarında birçok restoranın farklı farklı sahte web adresleri var" dedi.

YILBAŞI REZERVASYONLARI ÖNCESİ DİKKAT

Özellikle yılbaşı öncesi rezervasyon yapacak vatandaşların dikkat etmesi gerektiğine dikkat çeken Arda şef, şu ifadeleri kullandı:

"Artık kapalı grup rezervasyonlarına, 6-8 kişilik rezervasyonlara müesseseler önden rezervasyon için makul bir miktarda kaparo istiyor. Bunu bilen dolandırıcılar da restoranın bütün detaylarını öğrenip sanki o restoranla muhatap oluyormuşsunuz gibi size telefon açtığınızda bilgi veriyorlar, rezervasyon yapıyorlar. Ardından bir hesap numarası gönderiyorlar. Siz de hesap numarasını kontrol etmeden kaporayı yolluyorsunuz. Ondan sonrada ne ses ne nefes. Bu son dönemlerde bu araba kiralamada, otel konaklamalarında, restoranlarda çok olmaya başladı. Hele bir de şimdi önümüz yılbaşı, bu yılbaşı döneminde kapalı grup rezervasyonları çok olacaktır. O yüzden herkese arama motorlarında, restoranla ilgili kontak numarası aradıklarında bir kere kesinlikle doğru yere ve doğru linke tıkladıklarından emin olmalarını rica ederim. Çünkü genel olarak en üste çıkana, alışkanlık olarak tıklanıyor. Orası her zaman doğru adres olmuyor."