Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa edip olağanüstü kurultay kararı alması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun hukuken 3 yıldan fazla görev yapamacağını belirten Sav, "Tartışmalı lider konumu sürerse CHP'de sular durulmaz" dedi.

'İNSANLAR KENDİ PARTİSİNİ İHBAR ETMEZ'

Sav'ın sözlerine CHP'nin eski genel sekreterlerinden Gürsel Tekin tv100'ün ilgiyle izlenen Kübra Par'la Farklı Açılar programında tepki gösterdi. Tekin, "Hukuken genel başkanın görevi bitmişse genel başkan yardımcısının bitmemesi olabilir mi böyle bir hukuksal sorun varsa, kaldı ki hiçbir hukuksal sorun yok, kurultay takvimi başlamıştır önümüzdeki günlerde büyük kurultay yapılacaktır. Herkes istifa isteyebilir ama yargıyı tarif etmesi Sayın Sav’a yakışan bir tavır değildir, insanlar kendi partisini ihbar etmez" dedi.

gursel-tekin-chp

Sav'dan Tekin'e yanıt geldi. Sav, Tekin'in sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Ben hayatımda hiç muhbirlik yapmadım. Gürsel Tekin yaptı mı yapmadı mı bilmem. Ama böyle laflar Gürsel Tekin'in boyutlarını aşacak laflar. Gürsel Tekin dönsün kendisinin bu konudaki bilgilerini irdelesin. Ayrıca ben partimi ihbar da etmedim. Ben Siyasi Partiler Kanunu ve tüzük gereği yapılması gerekenleri söyledim."