Paris Olimpiyatları'nda 10 metre havalı tabancada Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan gümüş madalya kazandı. Şevval İlayda Tarhan, sosyal medyada birçok sporsever tarafından merak edilen ve araştırılan isimler arasında yerini aldı. 2024 Paris Olimpiyatları'nda 10 metre havalı tabancada Yusuf Dikeç ile birlikte gümüş madalya kazanan Şevval İlayda Tarhan'ın yaşı, memleketi ve başarıları merak ediliyor. Peki Şevval İlayda Tarhan kimdir, kaç yaşında? İşte milli sporcu Yusuf Dikeç'in hayatı ve kariyeri..

Yusuf Dikeç 1

YUSUF DİKEÇ KİMDİR?

Yusuf Dikeç, atıcılık sporcusu ve Jandarma Genel Komutanlığında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesinde bir askerdir. 1 Ocak 1973 tarihinde Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde dünyaya gelmiştir. Tabanca kategorilerinde yarışmaktadır.

Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde spor hayatını sürdüren Dikeç, 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca dallarında ülkesini temsil etmiştir. Yusuf Dikeç, Mersin'de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları'nda ise bir altın ve bir gümüş madalya kazanmıştır.

2016 Yaz Olimpiyatları'nda da yer alan eden Dikeç, 50 metre tabanca kategorisinde 550 puanla 22. oldu ve elemelerde mücadeleye veda etmiştir. Jandarma Genel Komutanlığında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesinde bir askerdir. 2024 Paris Olimpiyatları'nda 10 metre havalı tabancada Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazanmıştır.

Şevval İlayda Tarhan 2

ŞEVVAL İLAYDA TARHAN KİMDİR?

Şevval İlayda Tarhan, 10 metre havalı tabanca yarışmasında yarışan Türk spor atıcıdır. 4 Şubat 2000 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Ankara Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde eğitim hayatına devam etmektedir. Tarhan, atıcılık sporuna annesinin teşvikiyle başlamıştır. Çok küçük yaşlarda ateşli silahlara ve üniformalara ilgi duyan Tarhan, ailede böyle birileri olmamasına rağmen polis ya da asker olmak istemiştir. 2015 yılından beri 10 m havalı tabanca branşında yarışan Tarhan, Ankara Osmanlı Atıcılık Kulübü üyesidir.

24 yaşındaki başarılı sporcu Şevval İlayda Tarhan, 10 metre havalı tabanca yarışmasında yarışmaktadır. Ulusal ve Avrupa gençlerin yanı sıra Avrupa kadın takımı rekorlarının da sahibidir. 2024 Paris Olimpiyatları'na katılmış ve 10 metre havalı tabancada Yusuf Dikeç ile birlikte gümüş madalya kazanmıştır.

Editör: Nurseli Fırat