Okullar ne zaman açılacak? Kademeli olarak açılan sınıflar hangileri? Anaokulu ne zaman açılıyor? Gibi sorular, öğrenciler ve veliler tarafından, yaz tatilinin bitmesine yakın merak edilen konular arasında yer alıyor. 16 Haziran 2023 tarihinde okulların kapanması ile yaz tatili başlamıştı. Yaz tatilinin keyfini çıkaran yaklaşık 19 Milyon öğrenci, velileri ile birlikte yeni eğitim öğretim döneminin ne zaman başlayacağını merak ediyor. 

MEB DUYURDU! 2023-2024 Eğitim Öğretim Takvimi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurduğu takvime göre 2023-2024 eğitim öğretim yılında okullarda iki ara tatil ve bir yarıyıl tatili uygulanacak. Bir önceki dönemde Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından okullarda ikinci dönem gecikmeli başlamış ancak uzatılmamıştı. Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanacak yeni dönem çalışma takvimine göre uyum haftası kapsamında İlkokul ve okul öncesi eğitim kurumları yeni döneme erken başlayacak. 

okullar-ne-zaman-acilacak

Anasınıfı gibi okul öncesi eğitim kurumlarına başlayacak öğrenciler ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için 4-8 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri düzenlenecek. Çalışma takvimine göre bu yıl diğer öğrenciler için okullarda ilk ders zili 11 Eylül 2023 tarihinde çalacak. 
 

Okullar Ne zaman Açılacak, Ara Tatiller Ne Zaman?,

2023-2024 eğitim öğretim yeni dönemi, 11 Eylül'de başlayacak. 11 Eylül'de açılan okullar, birinci ve ikinci dönemde birer ara tatil ve bir yarıyıl tatili verecek.

Birinci dönem ara tatili, 13 Kasım pazartesi günü başlayacak ve 17 Kasım Cuma günü sona erecek. Haftasonları ile birlikte öğrenciler için 9 gün tatil uygulanmış olacak. 

Yarıyıl tatili, 22 Ocak ve 2 Şubat arasında uygulanacak. Bir diğer adı ile sömestr tatili, haftasonları ile birlikte toplam 16 gün sürecek.

İkinci dönem ara tatili ise, 8 Nisan pazartesi günü başlayacak ve 12 Nisan cuma günü sona erecek. Haftasonları ile birlikte 9 gün sürecek olan tatil sonrasında, 2023 2024 yılı eğitim öğretim yılı 14 Haziran cuma günü sona erecek.