MEB sözleşmeli öğretmen ataması mülakat sonuçları araştırılıyor. Öğretmen sözlü mülakat sonuç ekranı, adaylar tarafından sıkça sorgulanıyor. MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen atamaları için Haziran ayında başlayan başvuru süreci, 1 Temmuz'da sözlü sınav süreci ile devam etti. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınavlarına katılım sağlayanlar, mülakat sonuç açıklamasını bekliyor. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika açıklama geldi. Peki öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğretmenlik mülakat sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? İşte detaylar..

Ogretmen Atama Aa 11

ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NEDEN AÇIKLANMADI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20 bin öğretmen ataması için başvuruların ardından 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için sözlü sınav süreci 1 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında tamamlanmıştı. Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçlarının eylül ayının ilk günlerinde ilan edilmesi bekleniyordu ancak gecikme açıklaması geldi.

Ogretmen Aa Arsiv

Öğretmen atamalarıyla ilgili son duruma değinen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin şu açıklamalarda bulundu:

"Mevcut yönetmelikte yüzde 100 mülakat notuyla atama yapacağımıza dair bir madde var. Biz onu yüzde 50 yüzde 50 olarak dönüştürdük. Fakat bu yönetmelik değişikliği ile ilgili iptal davası açıldı. İptal edilirse yüzde 100 mülakatla alacağız. Şimdi burada mülakata karşı olduğunu iddia edip dava açan sendikaların ve siyasetçilerin bir soruya cevap vermeleri lazım. Biz mülakatın etkisini azaltmaya çalışıyoruz ama siz başka bir şeyin içerisindesiniz ve bunu onlara da söyledik. Yani bu yapacağınız şey, sadece ve sadece atama sürecini yargı süreci nedeniyle uzatacaktır. Buna rağmen yönetmeliğin iptali için başvuruda bulundular. Şimdi geldiğimiz noktada şöyle bir durumla karşı karşıyayız. Biz mülakatları tamamladık ama Danıştay'da açılan iptal davası nedeniyle mülakat sonuçlarını açıklayacak durumda değiliz, çünkü orada yüzde 50 yüzde 50, yani atama notlarının oluşturulmasında öyle bir durumla karşı karşıyayız. Bugün adli tatil bitiyor, Danıştay'ın kararından sonra da öğretmen adayı arkadaşlarımızın mülakat sonuçlarını açıklayıp atamalarını yapacağız."

"Açılan bu dava nedeniyle şu an 20 bin öğretmenle alakalı süreç uzamış durumda. Ne zaman sonuçlanır?" sorusu üzerine Tekin, "Yargılama süreci devam ediyor. Ama çok uzayacağını zannetmiyorum, tahminim o yönde." dedi.

öğretmen 9

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI NEREDEN, NASIL ÖĞRENİLİR?

20 bin öğretmen ataması sözlü sınav sonuçları değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından adayların erişimine açılacak. Öğretmen atamaları sözlü sınav sonuçları süreç tamamlandıktan sonra ilan edilecek. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak. MEB öğretmenlik mülakat sonuçları kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifre ile öğrenilebilecek.

MEB ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAV SONUÇ EKRANI
 

Editör: Nurseli Fırat