MEB sözleşmeli öğretmen ataması mülakat sonuçları araştırılıyor. Öğretmen sözlü mülakat sonuç ekranı, adaylar tarafından sıkça sorgulanıyor. MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen atamaları için Haziran ayında başlayan başvuru süreci, 1 Temmuz'da sözlü sınav süreci ile devam etti. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınavlarına katılım sağlayanlar, mülakat sonuç açıklamasını bekliyor. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika açıklama geldi. Peki öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğretmenlik mülakat sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? İşte detaylar..

öğretmen-alan-değişikliği-ataması-ne-zaman-yapılacak-yusuf-tekin-3

ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20 bin öğretmen ataması için başvuruların ardından sözlü sınavlar 1 Temmuz 2024 tarihinde başladı. Mülakat soruları elektronik kura ile belirlenirken; değerlendirme ise bir sonraki aday sınav salonuna girmeden önce komisyon üyelerince sözlü sınav sonuç ekranına girilerek tamamlanacak. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Tekin, "Danıştay’ın kararından sonra öğretmen adayı arkadaşlarımızın mülakat sonuçlarını duyuracağız." dedi.

Öğretmen atamalarıyla ilgili son duruma değinen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin şu açıklamalarda bulundu:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘Anadolu Ajansı Editör Masası’ programında, yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıklarından, yeni müfredatın nasıl uygulanacağına, yeni ders kitaplarının içeriklerinden ‘Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’ne kadar eğitim gündeminde merak edilen konuları cevapladı.

2023-20214-öğretmen-atama-takvimi

Bakan Tekin öğretmenlik mülakat sonuçları ile ilgili şunları söyledi;

“Mülakatlarda adaletsizlik ve hukuksuzluğa karşı her tedbiri aldık. Mülakat notunun da yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakatla oluşmasını istedik. Mülakatları tamamladık. Danıştay’ın kararından sonra öğretmen adayı arkadaşlarımızın mülakat sonuçlarını duyuracağız."

öğretmenler-ikinci-yer-değişikliği-

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI NEREDEN, NASIL ÖĞRENİLİR?

20 bin öğretmen ataması sözlü sınav sonuçları değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından adayların erişimine açılacak. Öğretmen atamaları sözlü sınav sonuçları süreç tamamlandıktan sonra ilan edilecek. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak. MEB öğretmenlik mülakat sonuçları kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifre ile öğrenilebilecek.

MEB ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAV SONUÇ EKRANI
 

Editör: Nurseli Fırat