MEB sözleşmeli öğretmen ataması mülakat sonuçları araştırılıyor. Öğretmen sözlü mülakat sonuç ekranı, adaylar tarafından sıkça sorgulanıyor. MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen atamaları için Haziran ayında başlayan başvuru süreci, 1 Temmuz'da sözlü sınav süreci ile devam etti. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınavlarına katılım sağlayanlar, mülakat sonuç açıklamasını bekliyor. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika açıklama geldi. Peki öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğretmenlik mülakat sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? İşte detaylar..

Meb1

ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öğretmen atamalarıyla ilgili son duruma değinen Milli Eğitim Bakanı Yusuf ekin şu açıklamalarda bulundu:

"Bir yönetmelik değişikliği yaptık. Yönetmelikte yüzde 100 mülakat notuyla yapılan atamayı yüzde 50’ye indirdik. Düzenleme ile ilgili olarak bazı siyasetçiler ve sendikalar yargıya taşıdılar. Eğer bu davalar olmasaydı geçtiğimiz hafta itibarıyla geçtiğimiz hafta itibarıyla mülakatlarımızı açıklayıp atama takvimini ilan etmiş olacaktık. Mahkeme kararı çıkarsa o zaman ne yapacağız? Ben 9 Eylül tarihine yetiştirmek için süreci yürüttüm. Yüzde 100 olan mülakatı yüzde 50'yi düşürdük. İptal edilirse yine yüzde yüz olacak."

MEB Bakani yusuf tekin ara tatil

MEB 20 bin sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçlarıyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama gelmedi. Öğretmen mülakat sonuçlarının tüm adayların sözlü sınav süreçleri tamamlandıktan sonra ilan edileceği belirtildi.

meb-uzman-ogretmenlik-basogretmenlik-sertifika-sorgulama-ekrani-19122023-2

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI NEREDEN, NASIL ÖĞRENİLİR?

20 bin öğretmen ataması sözlü sınav sonuçları değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından adayların erişimine açılacak. Öğretmen atamaları sözlü sınav sonuçları süreç tamamlandıktan sonra ilan edilecek. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak. MEB öğretmenlik mülakat sonuçları kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifre ile öğrenilebilecek.

MEB ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAV SONUÇ EKRANI

Editör: Nurseli Fırat