MEB kırtasiye yardımı ödemesinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çalışan öğretmenlere her dönem başında kırtasiye malzemeleri için eğitim ödeneği desteği sağlanıyor. Bu yıl da her yıl olduğu gibi hazırlık ödeneği öğretmenlerin hesaplarına yatırılacak. Peki MEB kırtasiye hazırlık ödeneği ne zaman yatırılacak? 2024 kırtasiye ödeneği ne kadar oldu? İşte detaylar..

Gozler Mebte Ogretmen Atamalari Ne Zaman Kontenjanlari Belli Oldu Mu 4Mart2024 3

2024 ÖĞRETMEN KIRTASİYE ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Kırtasiye ödeneği (Hazırlık ödeneği), Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda çalışan öğretmenlere, okul için gerekli olan kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması için ödenen bir ücrettir. Hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenmektedir.

Gozler Mebte Ogretmen Atamalari Ne Zaman Kontenjanlari Belli Oldu Mu 4Mart2024 2

Öğretmenlerin kırtasiye alışverişi için ihtiyaçları, her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen kırtasiye ödeneği ile karşılanmaktadır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. maddesine göre hazırlık ödeneği, şartları uygun olan birçok eğitimciye yatırılır. Bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çalışan öğretmenlere kırtasiye malzemeleri için eğitim ödeneği desteği sağlanacak.

MEB Şubat Tatili 1

2024-2025 yılı öğretmen kırtasiye yardımı ödeme tarihleri henüz resmi olarak paylaşılmadı. Ancak geçmiş yıllara göre tahmin yürütülecek olursa, bu yıl kırtasiye ödemelerinin eylül ayının ilk haftalarında yapılması bekleniyor.

ÖĞRETMEN KIRTASİYE ÜCRETİ NE KADAR 2024-2025?

2024-2025 yılı öğretmen kırtasiye yardımı ücretleri araştırılıyor. 7.Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde ek gösterge ve memur aylık kat sayısına bağlanan kırtasiye ücreti, bu yıl öğretmenlere 4 bin 85 TL olarak ödenecek.

Editör: Nurseli Fırat