Başarı Teşvik Programı kapsamında yeni sosyal yardım faaliyeti olarak öğrencilere 6 bin 841 TL karne hediyesi verileceği duyurulmuştu. Öğrencilere karne hediyesi şartları belirlendi. Peki öğrencilere karne hediyesi başvuruları ne zaman ve nereden yapılıyor?

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK SOSYAL YARDIM PROJESİ: ÖĞRENCİLERE KARNE HEDİYESİ!

Türkiye genelinde milyonlarca öğrenciyi kapsayan yeni bir sosyal yardım girişimi açıklandı. "Başarı Teşvik Programı" adı altında gerçekleştirilecek olan bu proje, öğrencilere asgari ücretin yüzde 60'ı oranında maddi destek sağlayacak. Bu yardım, başarılı öğrencilere yılda iki defa verilecek ve net asgari ücret baz alınarak hesaplanacak.

KARNE ÖDÜLÜ HEYECANI VE PARA ÖDÜL BEKLENTİSİ

Okullarda birinci dönem ara tatilin sona ermesiyle, öğrenciler şimdi yarıyıl tatilini ve karne gününü bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yönetmeliğine göre, karneler yarıyıl ve yaz tatili öncesinde dağıtılacak. Bu yıl, karnelerini alacak öğrencilere 6.841,39 TL tutarında bir ödeme yapılacağı duyuruldu.

2024 YARIYIL VE EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

MEB'in yayımladığı 2023-2024 iş takvimine göre, öğrenciler 22 Ocak Pazartesi günü yarıyıl tatiline başlayacaklar. Tatil, 2 Şubat 2024 Cuma günü sona erecek ve ikinci dönem 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayıp, 14 Haziran 2024 Cuma günü tamamlanacak. Ayrıca, 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 2024'te başlayacak.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI GÜNDEMDE

Karne gününün yaklaşmasıyla birlikte, Başarı Teşvik Programı yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yaptığı açıklamalarda, "Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimizden gelen ve devlet okullarında okuyan başarılı ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerine ise net asgari ücret kadar dönem arasında başarı desteği vereceğiz." ifadeleri yer almıştı.

ÖĞRENCİ KARNE HEDİYESİ ÖDEME DETAYLARI VE ÖĞRENCİ KARNE HEDİYESİ BAŞVURU SÜRECİ

Bu programa göre, sınıfında ilk 3 ve okulunda ilk 5'e giren öğrencilere net asgari ücretin %60'ı kadar yılda iki kez ödeme yapılacak. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki ve korunmaya ihtiyacı olan başarılı öğrencilere yönelik bu program, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Başvurular, her sene iki kez, bulunulan ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden gerçekleştirilecek.

Bu sosyal yardım projesi, Türkiye'deki öğrencilerin eğitim hayatlarında maddi destek sağlayarak motivasyonlarını ve başarılarını teşvik etmeyi hedefliyor.