Ekran Haber'in özel haberine göre Fatih Mahallesi, Muammer Aksoy Caddesi üzerinde 2 Haziran Pazar günü yaşanan olay, Edirne Cumhuriyet Başsavcı Vekili E.Ç.B’nin çocuklarıyla yolun karşısına geçmek istediği sırada eliyle yol istemesine rağmen aracın durmaması ve başsavcı vekilinin üzerine sürmesi nedeniyle gerçekleşti.

Araç sürücüsü A.Ç. otomobiliyle geçerken başsavcı vekilinin “yavaşlaması” işaretine aldırmayarak hızla çok yakınından geçti.  Daha sonra durdurduğu araçtan inen sürücü,  Başsavcı Vekili E.Ç.B’nin kendisini darbettiğini ileri sürdü.  Araç sürücüsü, Başsavcı Vekili E.Ç.B’nin “Sen benim kim olduğumu biliyor musun? Senin başına bela olurum” diyerek tehdit ve hakarette bulunduğunu da iddia ederek polise şikayetçi oldu. Ancak iddiaların doğru olmadığını kamera görüntüleri ortaya çıkardı.

ÇOCUKLARI GEÇEBİLSİN DİYE ELİYLE YAVAŞLAMASINI İKAZ ETTİ

Olayla ilgili soruşturma açılırken, tartışmanın yaşandığı ana ilişkin kamera kayıtları ortaya çıktı. Kamera görüntülerine göre, LGS sınavından çıkan çocuklarıyla birlikte cadde üzerinde ilerleyen Başsavcı Vekili E.Ç.B., kavşağa geldiklerinde karşıya geçmek istedi. Yolun ortasına gelen başsavcı vekili, yolun karşı tarafında bulunan çocuklarının geçebilmesi için gelen araca doğru eliyle yavaşlaması ikazında bulundu. Ancak gelen aracın, başsavcı vekilinin neredeyse çarpacak kadar yakınından ve hızla geçtiği görüldü. 

Görüntülere göre, başsavcı vekilini geçtikten biraz sonra duran ve aracından sinirli biçimde inen sürücü A.Ç ile karşı karşıya gelen Başsavcı Vekili E.Ç.B'nin yolun karşısına geçen çocuklarını gösterdiği, sonrasında sürücü A.Ç'nin, Başsavcı Vekili E.Ç.B’nin üzerine doğru yürüdüğü ve parmak salladığı, buna rağmen başsavcı vekilinin ısrarla aracına binerek uzaklaşması için sürücüyü ikna etmeye çalıştığı anlar da görüntülere yansıdı.  Sürücünün öfkeli şekilde çocuklara doğru ilerlediği, araya giren Başsavcı Vekili E.Ç.B’nin ise araç sürücüsünü omzundan tutarak kendisi ve çocuklarından uzaklaştırmaya çalıştığı da net bir şekilde görüldü. 

ARAYA VATANDAŞLAR GİRENE KADAR TARTIŞTI

Buna rağmen siniri dinmeyen araç sürücüsünün el kol hareketleriyle tepki gösterip tekrardan üzerine yürümesi sonrası Başsavcı Vekili E.Ç.B’nin, A.Ç'yi aracına kadar ikna etmeye çalıştığı anlar da kayıtlarda görüldü. Başsavcı Vekili E.Ç.B’nin arkasını dönüp gitmek istediği sırada sürücü A.Ç’nin ısrarla konuşmayı sürdürdüğü, çevredeki vatandaşların araya girmesi sonrasında sürücünün aracına binerek uzaklaştığı görüldü. Edirne Cumhuriyet Başsavcı Vekili E.Ç.B’nin de, sürücü A.Ç'den tehdit ve hakaret edip iftira suçu nedeniyle şikayetçi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi