Hakim Gül A.'nın isminin daha önce görev yaptığı Edirne'de de dolandırıcılık ve sahtecilik olaylarına karıştığı, hakkında HSK tarafından soruşturma başlatılan Gül A.'nın Adana'ya tayin edildiği, bu süreçte hakkında dolandırıcılık, sahtecilik gibi vahim iddialar bulunan Gül A.’nın bir türlü ihraç edilmediği, yaklaşık iki yıldır Adana'da da rüşvet ve sahtecilik gibi birçok olayda adı geçen Gül A.’nın Adana'daki skandal eylemlerinin duyulması uzun süredir bekletilen Edirne'deki eylemlerinden ötürü devam eden soruşturması nedeniyle meslekten ihraç edildiği öğrenildi.

Hakim Gul A 20062024 Iha (3)

Ekran Haber’in edindiği bilgilere göre, evli ve bir çocuk annesi hakim Gül A. Edirne'de görev yaparken ismi dolandırıcılık ve sahtecilik olaylarına karıştı. HSK 1. Dairesi'nde hakkında soruşturma açılan Gül A., tayinen Adana'ya gönderildi. Tayininin hemen ardından da HSK müfettişlerince hakkında ihracı istendi ve dosya HSK’ya gönderildi.

BİRLİKTE YAŞADIĞI KİŞİDEN RÜŞVET ALDI

Adana Asliye Ceza Mahkemesi'nde görev yapmaya başlayan Gül A. iddialara göre Adana'da da garip ilişkiler kurdu. Kiracı olarak yaşadığı sitenin yöneticisiyle önce cinsel birliktelik, daha sonra da karı koca hayatı yaşamaya başladı. Site yöneticisi Server L., Osmaniye'deki mahkemede akaryakıt kaçaklığı suçundan yargılanıyordu. Gül A. iddiaya göre 500 bin TL karşılığında davadan beraat kararı çıkartabileceğini iddia ederek parayı aldı. Server L. de HSK'daki bağlantıları aracılığıyla Gül A.'nın HSK da devam eden disiplin soruşturması konusunda yardımcı olmaya çalıştı.

Hakim Gul A 20062024 Iha (4)

EDİRNE'DE BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI SAVCI

İddialara göre, Osmaniye'deki davanın savcısı Gül A.'nın Edirne'de birlikte görev yaptığı F.A.'ydı. Server L. kendisinden rüşvet olarak istenen 500 bin TL'yi verince, Savcı F.A. mütalaasında beraat istedi ancak mahkeme bir sonraki duruşmada karar vereceğini açıkladı. Bir sonraki duruşmada ise davanın savcısı değişti. Server L. durumu anlattığı Gül A.'dan, "Kafaya takma, istinaf sürecinde beraat kararı çıkartırız" cevabını aldı. 

GÖRÜNTÜLER DOSYAYA GİRDİ

Server L. ile Gül A. birliktelikleri sırasında çektikleri videoları da karşılıklı olarak birbirlerine gönderdi. Server L.'nin iddiasına göre, Gül A.'nın kendisinden başka kişilerle de cinsel birliktelik kurduğunu öğrenince ilişkiyi bitirmek istedi. Bunun üzerine de tehditler almaya başladı. Hatta iki kişi Server L.'yi, "Sende hakim hanımın videoları varmış. Bunları silmen gerekiyor. İş yerine girerken veya çıkarken öldürülebilirsin, bu işleri başkaları yapacak" dedi.

Hakim Gul A 20062024 Iha (1)

HEMEN AÇIĞA ALINDI

Server L. de Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek şikayetçi oldu. Gül A.'nın uyuşturucu kullandığını da iddia eden Server L. delil olarak birlikte çekildikleri videoları sundu. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dosyayı gönderdiği HSK 1.Dairesi soruşturma izni verdi. Gül A. bu kez Edirne'deki soruşturmada olduğu gibi başka bir ile tayin edilmedi, direkt açığa alındı. 

Hakim Gul A 20062024 Iha (2)

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

Gül A.'nın eşinin mülkiye kökenli olduğu kulislere yansıyan bir başka husus ayrıca Adalet Bakanlığı, hakimin Adana soruşturmasından dolayı açıkta olduğunu başka bir dosya nedeniyle de ihraç edildiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Adana Adliyesi'nde görevliyken tehdit ve şantaj olaylarına adı karıştığı ifade edilen hakim G.A., mesleğinin nüfuz ve itibarını kullanarak yaptığı bu işlemler nedeniyle açığa alınmış olup, başka bir dosya nedeniyle de ihraç edilmiştir" denildi.

Editör: Haber Merkezi