"Neutrogena İsrail malı mı, boykot mu" soruları vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılan konuların başında geliyor. Peki, Neutrogena İsrail malı mı, Türk malı mı? Neutrogena kimin, hangi ülkenin, nerenin malı?

NEUTROGENA İSRAİL MALI MI?

Neutrogena, Los Angeles, Kaliforniya merkezli bir Amerikan cilt bakımı, saç bakımı ve kozmetik markasıdır. Bu marka, Neutrogena'nın İsrail ile herhangi bir siyasi veya askeri bağlantısı bulunmamaktadır.

neutrogena_1

Neutrogena, Los Angeles, Kaliforniya merkezli bir Amerikan cilt bakımı, saç bakımı ve kozmetik markasıdır. 1930 yılında Emanuel Stolaroff tarafından kurulmuş olup aslında Natone adlı bir kozmetik firmasıydı. Natone, ilk yıllarında genellikle film endüstrisinin ihtişamıyla ilişkilendirilen güzellik salonlarının tedarikçisi olarak faaliyet gösterdi. Ancak 1940'ların sonlarına doğru Natone, kozmetik üretimine ve perakende pazarına dağıtımına odaklanmaya başladı.

neutrogena_3

Neutrogena'nın ürünleri ve Helioplex, web sitesine göre 70'ten fazla ülkede satılmaktadır. 1994 yılında, Johnson & Johnson konglomeratı tarafından bağımsız bir şirket olarak satın alınarak bünyesine katılmıştır. Neutrogena, cilt bakımı, saç bakımı ve güzellik ürünleriyle bilinir ve dünya genelinde yaygın bir şekilde tüketilen bir markadır.

neutrogena_4