Güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen'e yönelik, geçtiğimiz günlerde bir operasyon düzenlendi. İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda kişiyi yakın takibe aldı. Soruşturma kapsamında yer alan fenomenlerden Neslim Güngen ve İnanç Güngen, 65 kişi ile birlikte gözaltına alındı. 45 kişi adliyeye sevk edildi. 20 kişi ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Kalan 17 kişi ise tutuklandı. Peki Neslim Güngen tutuklandı mı, cezaevine mi gitti? Neslim Güngen ve İnanç Güngen'in suçu ne, neden Neslim Güngen'i suçladı? İşte Neslim Güngen gözaltı ve tutuklanmasına ilişkin detaylar..

dilan-ve-neslim

NESLİM GÜNGEN TUTUKLANDI MI?

Güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen, sosyal medya hesabından sık sık lüks tüketim yaptığı anlara ait görüntüler paylaşıyordu. Fenomen Neslim Güngen'in MASAK raporları, banka hesap hareketleri, bağlantılı oldukları kişi ya da kişiler geniş çaplı olarak incelenirken Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen'e yönelik operasyon düzenlendi.

Neslim Gungen

‘Kara para aklama’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ soruşturması çerçevesinde gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen Neslihan ve İnanç Güngen’in de aralarında bulunduğu 17 kişi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Neslim Güngen 2

NESLİM GÜNGEN'İN SUÇU NE?

Fenomen Neslim Güngen polise verdiği ifadede hakkındaki bütün iddiaları reddederek “Bizim yaptığımız tüm iş ve işlemler şeffaftır. Devletin her kurumu gelip bizi denetleyebilir” dedi. Ayrıca Güngen’in fiziki takip sırasında yaptığı bazı görüşmelerde para kasası Gökhan Göz’le de sevgili olduğunu söylediği öğrenildi.

Neslim Güngen ifadesinde, “Bütün iş ve işlemlerimiz şeffaftır” derken çalışanlarının ise kullanılan kozmetik ürünler ile ilaçların ölümle sonuçlanacak yan etkileri olduğunu bildiği halde zorla kullandırttığını söylediği öğrenildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Neslim Güngen, eşi İnanç Güngen, vergi müfettişi ile bazı çalışanların ifadelerine ulaşıldı. Buna göre, Neslim Güngen’in ifadesinde kendisini defalarca kez arayarak kayıt dışı görüşme talep eden vergi müfettişi ile ilgili, “Vergi müfettişleri ile vergi dairesinde görüşme yapıyor. Kayıt dışı görüşmedim kendisiyle” dediği öğrenildi.

neslim-gungen-sorusturma-5aralik2023-1

Güngen’in gözaltına alınan çalışanlarının ise verdiği ifadelerde Güngen’i yalanladıkları ortaya çıktı. Çalışanların güzellik merkezlerinde kullandıkları ilaç ve kozmetik malzemelerin bir kısmının toplatılma kararı bulunduğunu, malzemelerin halk sağlığını tehdit ettiğini, hiçbir şekilde kozmetik içeriği olmayan sıvıları botoks olarak yüksek fiyata satıldığını ve ilaçların ölümle sonuçlanacak yan etkiler olduğunu bildiklerini ancak tüm bunlara Neslim Güngen’in kendilerini zorladığını söyledikleri ortaya çıktı.

Neslim Gungen Neden Gozaltina Alindi

İNANÇ GÜNGEN NESLİM GÜNGEN'İ NEDEN SUÇLADI?

İnanç Güngen’in ifadesinde bütün suçlamaları reddederek Neslim Güngen’i suçladığı belirtildi. İnanç Güngen, “Cihazları ben üretiyordum ancak belgeleriyle Neslim ilgileniyordu. Sağlık Bakanlığı’na kayıt yaptırdığını söylüyordu. Şirket benim üzerime ancak bütün işlerle işleyişle Neslim ilgileniyordu” dedi.

Neslihan ve İnanç Güngen tarafından yönetilen şirketler arasında gerçeğe aykırı sözde ticari faaliyetlere konu sahte fatura kesildiği, şirketler arasında hesap hareketlerinin toplam hacminin 1,5 milyar TL olduğu ve hayatın olağan akışına aykırı hareketliliğin suçtan elde edilen gelirin aklanmasına yönelik olduğu öğrenildi.

Editör: Nurseli Fırat