NARİN'İN CANSIZ BEDENİ NASIL BULUNDU? İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA AÇIKLADI

8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos günü Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesinde kaybolmuştu. Kaybının 19. gününde arama çalışmaları devam ederken, Narin'den kötü haber geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Narin’in ölü bulunduğunu duyurdu.

Narin 6

Bakan Yerlikaya açıklamasından Narin’in son günlerde aramaların yoğunlaştığı, köye bir kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde bulunduğunu bildirdi. Acı haberi sosyal medya hesabından duyuran Bakan Yerlikaya "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun" ifadelerini kullandı.

Ali Yerlikaya Aa Aciklama 1

NARİN'İ KİM ÖLDÜRDÜ?

Narin Güran, Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos tarihinde kaybolmuştu. 19 gündür devam eden arama çalışmalarından bugün acı haber geldi. Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı. Peki Narin öldürüldü mü, kim öldürdü? Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında amca S.G. tutuklanmıştı. Narin Güran soruşturması hala devam ediyor.

Narin

Narin Güran’ı arama çalışmaları kapsamında Diyarbakır’daki özel ekip ve Ankara’dan gelen özel ekip, koordineli bir şekilde çalışma yürüttü. Ekiplerin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda mahallenin çevresi 8 kez aranmış, ancak Narin’e dair bir ize rastlanmamıştı. Narin'in cansız bedeni, 8 Eylül 2024 Pazar günü (bugün) köye bir kilometre uzaklıkta Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Sosyal medyada yer alan iddialara göre, Narin’in bir çuval İçerisinde bulunduğu ifade ediliyordu. 

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in öldürüldükten sonra çuval içerisinde dere kenarına getirildiğini ve üzerinin çalı ve taşlarla gizlenmiş halde bulunduğunu açıkladı. Narin’in dere kenarında cesedinin bulunması ile birlikte cinayete kurban gittiği de kesinleşti. Henüz Narin’i kim öldürdü sorusuna ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Editör: Nurseli Fırat